Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čtvrtý Jurský park klepe na dveře. Má nové scenáristy.


ikona
st39.6
jurský parkjursky park 4steven spielberg
Vypadá to, že se do dvou let dočkáme čtvrtého Jurského parku. 

Třetí pokračování Jurského parku je jeden z těch filmových projektů, o nichž se spekuluje s železnou pravidelností už nějakých deset let. Universal ho natočit chce, Steven Spielberg o něm v každém druhém rozhovoru tvrdí, že se připravuje, ale měsíce a roky plynou a další Jurský park nikde. Teď by se to ale mohlo změnit. Universal totiž najal scenáristické duo, které by mělo dalšímu Jurskému parku položit solidní základy.

Když tedy Spielberg minulý rok tvrdil, že bychom se mohli čtvrtého Jurského parku dočkat během dvou nebo tří let, myslel to vážně. Sice ho nebude režírovat, což bylo jasné už dlouho, zůstane pod ním ale podepsaný jako producent a jako takový si pravděpodobně nechce vystřihnout ostudu. Odpovídají tomu jména scenáristů, které najal: Rick Jaffa a Amanda Silver.

Jasně, stejně jako většina scenáristických jmen vám nic neříkají, stačí ale zmínit jejich poslední společný projekt a budete mít jasno v tom, že se jedná o sázku na jistotu - napsali totiž Zrození planety opic. Z toho se minulý rok vyklubalo jedno z nejpříjemnějších překvapení. Jaffa a Amanda Silver napsali skvělý origin, který dává naději jak fanouškům Planety opic, tak fanouškům Jurského parku. Pokud si totiž tahle dvojka udrží formu, existuje naděje, že nás nečeká podobný paskvil jako při posledním pokusu o znovuoživení zaniklých potvor.

Pokud tedy bude všechno šlapat a neobjeví se další zádrhel, během dvou let bychom se mohli dočkat čtvrtého Jurského parku. Samozřejmě je tu i nadále hromada otazníků: O čem film bude? Bude se jednat o sequel, nebo se Spielberg pokusí dát dohromady prequel, jak je teď u větších sérií zvykem? A hlavně: Kdo bude film točit? Ano, k další návštěvě prehistorických potvor je ještě daleko. První krůček už je ale za námi.

 ---

Vytáhni v hospodě: Kolem filmové adaptace prvního Jurského parku dělal Michael Crichton slušný humbuk. Zval si adepty jednotlivých studií na osobní pohovory. Než se rozhodl prodat práva Universalu a nechat tak film Spielbergovi, byli ve hře Tim Burton, Joe Dante a Richard Donner!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace