Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Del Toro rozdupe Transformery


ikona
KarelR
guillermo del toropacific rim
Nové detaily o příšero-robotí ubermlátičce Pacific Rim. 

O Pacific Rim jsme psali už několikrát. S každou přibývající větou, kterou Guillermo del Toro o svém novém filmu řekne, se na něj ale těšíme víc. Léto 2013 sice vrátí do hry blockbusterové velikány, jakými jsou Iron Man, Wolverine, Superman, Johnny Depp nebo posádka Star Treku. Del Torovi noví kamarádi by je ale mohli všechny rozdupat na prach.

Minimálně co se blockbusterových parametrů týče, protože se k nám dozajista blíží jeden z největších filmů všech dob. Del Toro nám za rok naservíruje světovou invazi z mořských hlubin, kterou podniknou rozzuřená megamonstra. Na odpor se jim pak budou muset postavit lidmi řízení obří roboti, kteří ale začnou dostávat slušnou nakládačku. A tak bude třeba povolat do hry legendární, avšak zastaralý model, který by měl kontrolou zhuntovaného expilota (Charlie Hunnam) a nezkušené novicky (Rinko Kikuchi) spasit celou naši planetu.

Podle Del Tora to má být skrz na skrz globální katastrofická podívaná, v níž se mrkneme třeba do San Francisca nebo do Austrálie. Hlavní boje se ale odehrají v okolí Tokia a Hong Kongu, a rozhodně to nebudou žádné přízemní strkanice: "Naše bitvy se budou odehrávat v dálce i ve výšce. Dvě nebo tři z nich dokonce na místech, kde se monstra a roboti ještě nikdy neutkali. Od dna oceánu vystoupáme až do zemské atmosféry: Jedna z bitev je potom za bouře na moři. A co je hlavní, každá bitva je jiná. Jedna se třeba celá odehrává z pohledu jediného člověka. Ani na vteřinu neopustíme jeho perspektivu."

Už chápete, proč nám u prvního teaseru nejspíš vypadnou oči z důlků? Zní to zatraceně epicky, del Toro ale nezapomíná ani na osobitost, která by měla potkat především plechové obránce lidstva: "Roboti jsou tu opravdové stroje, spíš než filmové výmysly - nádherní a zároveň funkční. Každý z robotů má od chvíle, kdy vkročí na plátno, svoji vlastní osobnost. Jeden má třeba veliký železný palcát s ostny, jiný obří bojovou sekeru. Nikdy si neřeknete: 'Jakýpak má asi bojový styl?' Okamžitě to víte!"

V Pacific Rim se objeví také Idris Elba (ve slušivém brnění), Willem Dafoe, Charlie Day, Clifton Collins Jr. nebo Ron Perlman a v českých kinech ho můžeme čekat 11. července 2013. A taky že budeme!

---

Vytáhni v hospodě: Pošlete del Torovi svůj kraťas. Třeba vám ho taktéž pochválí a přidá trochu konstruktivní kritiky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace