Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhá Monstra ve stylu Misfits?


ikona
st39.6
Pokračováíní nezávislého Monsters našlo nového režiséra. Je jím člověk, který stál za seriálem Misfits: Zmetci. 

Když už se nějaký nezávislý filmař pouští do svého prvního většího filmu, většinou to bývají dramata o rodinných problémech, nebo podobně vážné náměty, které mainstreamový divák pro jistotu obchází obloukem. Gareth Edwards na to šel před dvěma lety jinak. Chopil se digitální kamery, dal pár dolarů dvěma neznámým hercům a vydal se s nimi na road-trip do jihoamerické džungle. Natočil tam sice film, který z valné části stojí na dialozích a zavání romancí, ve své podstatě se ale jednalo o skoro až apokalyptickou podívanou, jejímž středobodem byla mimozemská monstra.

Z Monsters se možná nevyklubal nezapomenutelný filmový zážitek, ale na indie film toho Edwards předvedl překvapivě hodně a hlavně představil svět, který si přímo říkal o pokračování. V jeho verzi nepříliš vzdálené budoucnosti totiž sonda navrativší se z cesty kolem Jupiteru při pádu na Mexickou půdu "zaseje" neznámé mimozemské organismy, které ovládnou celou Jižní Ameriku. Nějaké svítící kytičky toho moc nezmůžou, ohromná monstra už ale ano. Na hranici Severní a Jižní Ameriky proto vzniká obranný val, který má zabránit proniknutí monster do zbytku amerického kontinentu.

Právě v takových podmínkách jsou hlavní hrdinové Monsters nuceni cestovat Mexikem a právě v takových podmínkách se bude odehrávat nevyhnutelné pokračování. Tentokrát bez Edwardse, ten totiž dostal na starost podstatně větší monster-zábavu (bude režírovat novou Godzillu), ale to na atraktivnosti dvojky s podtitulem The Dark Continent nic nemění.

Zvlášť teď, když se zatím nerozjetému projektu upsal britský režisér Tom Green. Jeho jméno vám pravděpodobně nic neříká, režíroval ale několik dílů výborného seriálu Misfits: Zmetci a mluví se o něm jako o jedné z britských nadějí. Kdy začne podle scénáře Jaye Basu (který psal nového Merlina pro Working Title) natáčet, zatím není jasno. Pokud se ale podaří udržet produkci podobně levnou jako jedničce, která při rozpočtu pod půl milionu vydělala celosvětově téměř desetinásobek, je jasné, že se budou producenti snažit dostat k první klapce co nejrychleji.

---

Vytáhni v hospodě: U nás se Monstra do kino ani video distribuce nedostala, to v hospodě nevytahujte. Krom neoficiálních cest se ale dají sehnat také na extrémně levném Blu-ray, pokud jste tedy film neviděli, můžete ho za nějakých patnáct dolarů i s poštovným mít do dvou týdnů doma. Stačí skočit na americký Amazon. Minimálně z finále budete nadšení.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace