Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #145 o hrách a travesti show


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Je Robin Williams psychopat? Vrací se herní retro do módy? A kdo slaví stoleté výročí?  

Skoro letní výplach

Horor týdne
Komedie Táta v sukni patří mezi těch pár filmů, které jsou vtipné, i když se v nich muž převléká za ženu, což já osobně považuji za dno humoru. Ale mohlo to být ještě mnohem MNOHEM zajímavější, jak naznačuje tenhle trailer. Stačí si trochu pohrát se střihem a zvukem, přihodit správnou hudbu a hned tu máme film, vedle kterého vypadá Kainova výchova jako celkem neškodné rodinné drama.

Smrt týdne
Zemřel Henry Hill. Nebyl to herec, režisér ani slavný stalker celebrit, přesto šlo o člověka, bez něhož by nevznikl jeden z nejvýznamnějších filmů devadesátých let. Hill byl původně mafián z New Yorku, jenž se rozhodl začít donášet FBI a svědčit proti svým kolegům. Celých dvacet let kopal za tu špatnou stranu, když ho ale v roce 1980 zatkli kvůli drogám a vypadalo to, že stráví pěkných pár let za mřížemi, začal spolupracovat s vládou a práskal na své kolegy. No a v roce 1990 natočil jeho příběh Martin Scorsese v Mafiánech, kde si ho zahrál Ray Liotta. Hillovi bylo 69 let.

Hra týdne
Animák Raubíř Ralph vypadá jako něco, co nikdo z redakce nebude chtít minout. Je stylový, originální, pravděpodobně bude vtipný a sází přesně na tu nostalgickou notu, aby se nám trefil do vkusu. Padouch ze staré počítačové hry jednoho dne jednoduše dostane chuť na všechno se vykašlat a stát se klaďákem, to ovšem nebude úplně snadné. Na druhou stranu když má člověk celé dny jen bourat barák, je jasné, že udělá cokoliv, aby se k tomu nemusel vrátit. I když my bychom se k téhle hře klidně vrátili hned.

Fotka týdne
Studio Paramount slaví sto let své existence. Bylo založeno v roce 1912 a u jeho začátků byli třeba Douglas Fairbanks nebo Cecil B. DeMille. Později tu točili třeba bratři Marxové, Marlene Dietrich nebo Gary Cooper a po druhé světové válce tu našli domov Billy Wilder, William Wyler či Bob Hope. Z nejznámějších pecek, které tu kdy vznikly, můžeme namátkou vybrat třeba Forresta Gumpa, Indiana Jonese, první dva Kmotry, Čínskou čtvrť, Titanic nebo Statečné srdce. Zkrátka dost důvodů k tomu, aby se sešla hromada hvězd počínaje Justinem Bieberem a konče Morganem Freemanem a nechali se vyfotit. Nebo přidat s pomocí Pohotoshopu. Tady je máte všechny a pokud je nemůžete poznat, klikněte si sem.

Vzpomínka týdne
Ačkoliv nová verze legendárního Total Recall vypadá dobře, máme o ten film trochu strach. Rozpočet je obrovský, sláva Colina Farrella dost malá a možnost, že film bude propadák bohužel až příliš reálná. Ale naše prachy to nejsou, takže je to vlastně fuk. Každopádně Len Wiseman není Paul Verhoeven a nemůžeme se těšit na úchylárny a šílenosti, které byly ve filmu s Arnoldem Schwarzeneggerem na každém kroku. Na druhou stranu tenhle trailer vám ukáže, že i když to na první pohled nevypadá, nové Total Recall by klidně mohlo jít ve stopách staršího hitu.

Trailer týdne
Kapel Muse vydává v září nové album The 2nd Law, a tak si na něj nechali sestříhat trailer. To je v hudební branži pořád ještě docela neobvyklé, když však vypadá dobře, tak proč ho do výplachu nedat, že jo? A tenhle dobře vypadá a docela dobře i zní. Ačkoliv Muse nejsou moje krevní skupina, tahle upoutávka se jim povedla na jedničku. Tedy až do času 1:30, pak se spustí otravný dubstep, ze kterého mě bolí šiška a mám pocit, že je jen otázka času, kdy se tenhle hudební styl začne objevovat i v reklamách na vložky a hudebně podbarvovat teleshopingové prodeje nezlomitelných nožů.

Retro týdne
Seriál Community máme rádi, dokáže nás totiž překvapovat a i když si občas vybere slabší epizodu, v ten pravý moment umí přijít s něčím, co fandy opět posadí na zadek. Ať už je to legendární paintball, hraní AD&D nebo nedávná epizoda, jež se odehrávala v 8-bitové hře. Tu si teď můžete zahrát sami. Na výběr je hned několik postav, samozřejmě sedmička z Greendale, ale dál třeba Batman, David Beckham, veverka, Vetřelec nebo Sexy upír. Stahovat můžete tady.

Otázky týdne
Na některé otázky, které položili tvůrci Promethea, už jsme vám odpověděli v samostatném článku. Na jiné se – se vší úctou k Ridleymu Scottovi i evidentní genialitě některých našich čtenářů – logicky odpovědět nedá. Každopádně pokud o filmu, jenž měl být sci-fi událostí roku, začnete přemýšlet, může to s vaším mozkem dopadnout poměrně nehezky. Ale ten výraz mladého Wolverina je k nezaplacení, to zase jo.

Zvuky týdne
Darren Aronofsky si ve svých filech vizuál pohlídat umí a je jedno, jestli mluvíme o komorně vypadajícím Wrestlerovi a Černé labuti, podmanivé Fontáně nebo Requiem za sen, které dodnes funguje jako dokonalá protidrogová prevence. Ale samozřejmě obraz je jen jedním prvkem režisérova osobitého stylu, sakra důležitý je u něho i zvuk, což dokazuje i tohle video.

Duel týdne
Nejlepším dílem z Vetřelčí ságy je podle vás atmosférická hororová jednička, ale dost hlasů dostal i Cameronův akční sequel Vetřelci nebo ve své době dost problematická trojka Davida Finchera.

Dnes se podíváme na film, na kterém jsme nejspíš všichni vyrůstali. Hollywood v čele s Tomem Cruisem chystá novou verzi westernu Sedm statečných. Nás by zajímalo, jestli si myslíte, že je to dobrý nápad. Piště klasicky ANO nebo NE do předmětu a do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace