Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Superman a Lincoln vs. "něco nelidského"


ikona
KarelR
edward zwickhenry cavillthe great wall
Co nás čeká v novince Edwarda Zwicka? 

Edward Zwick vždycky uměl točit velké filmy. Téměř šedesátiletý chicagský rodák nám nadělil Glory, Posledního samuraje nebo Krvavý diamant. Jeho posledním filmem ale bylo romantické drama Láska a jiné závislosti, které i přes svoje kvality tak nějak letělo pod radarem. Zwick se teď každopádně vrací k větším projektům a vezme nás do patnáctého století přímo k Velké čínské zdi.

Ve filmu The Great Wall se ke slavné zdi vydáme se skupinou britských vojáků, kteří by u ní rádi přenocovali. Stále rozestavěné veledílo je pochopitelně uhrane, o něco větší šok ale utrpí, až když zjistí, že nemá obyvatele Číny chránit jen před mongolskými nájezdníky. Na druhé straně zdi prý číhá něco daleko nebezpečnějšího... a dokonce nelidského!

Je to Vetřelec? Predátor? Prababička Lady Gagy? Kdo ví. V každém případě se to bude muset poprat s Abrahamem Lincolnem a samotným Kal-Elem, jelikož hlavní role v The Great Wall ulovili Benjamin Walker a Henry Cavill. Záda by pak téhle dvojce měla krýt čínská superhvězda Zhang Ziyi společně s dalšími tamními herci, jež je třeba poshánět do příštího jara, kdy má odstartovat natáčení.

Pro Zwicka je to na první pohled ideální materiál. Na ten druhý se ale člověk musí divit, že režisér tolika civilních dramat najednou zatoužil po špetce "monstr koření". Může nám ve finále naservírovat svěží žánrovku? Pevně v to doufáme. Podobné mystické hrátky se totiž vyplácí jen málokdy, a tady jsou ve velice dobrých rukách.

---

Vytáhni v hospodě: Na jedné z fotek z natáčení Lásky a jiných závislostí byl Zwick v posteli s Anne Hathaway a Jakem Gyllenhaalem. Fotka se lidem z propagačního oddělení líbila natolik, že z ní Zwicka vymazali a voila... plakát filmu byl hotový.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace