Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #144 o rozkroku, Dallasu a párcích


ikona
st39.6
Kdo se proletěl rozkrokem Sharon Stone? Kolik párků potřebujete k sestavení Batmana? A kde trůnit? 

Výplach. To je taková ta nedělní rubrika 

Papírový trailer týdne

Co lidi láká k tomu, aby neustále přetáčeli nebo přestřihávali populární trailery na největší filmové novinky, je záhadou. Každopádně jednou za uherský rok z takového pokusu vyleze podívaná, kterou si nelze nechat ujít. Není to kdovíjaká zábava, ale alternativní verze traileru na Promethea, kterou Travis Betz natočil za použití papírových kulis a loutek, má něco do sebe. A člověku také připomene, že sice Ridley Scott stále točí vizuálně nejzajímavější filmy, ale že trailer na Promethea stál především na výborné střihačské práci. Když si ho totiž projedete v papírové verzi, má skoro stejně děsivou atmosféru (ačkoliv má člověk nutkání se rozesmát nad trefností papírových loutek), což je při absenci Scottových vizuálů docela s podivem.

 

Strom života týdne

Přiznejme si to. Na Dallas jsme se dívali všichni a kdo říká, že ne, ten sjíždí ošoupanou VHSku dodnes a odpočítává zbývající hodiny do premiéry nové řady (nějakých sedmdesát). Jenže i kdybyste znali všechny postavy jménem a dokázali zpaměti nakreslit mapu ranče Ewingových, docela určitě se nevyznáte ve všech příbuzenských vztazích. Inu, tenhle strom života vám to zjednoduší. Vykresluje příbuzenské vztahy mezi hlavními hrdiny a trochu děsivě upozorňuje na to, jaká jsou v Dallasu prasata. Protože v téhle rodině chodil skoro každý s každým.

 

 

Plakát týdne

Hollywoodská studia Universal Pictures a Paramount slaví kulaté jubileum. Je tomu již sto let, co do kin vypustila své první filmy. Universal to oslavil modernizací svého loga a releasem velkých katalogovek na Blu-ray, Paramount mimo jiné tímto stylovým plakátem. Najdete na něm stovku největších filmů legendárního studia. Jsou ale "zašifrované" do malých ikonek. Podle toho, jak velké procento jich uhádnete, se dá poznat, jak máte nakoukáno. Tak schválně, zkuste si to spočítat a v diskuzi přiznat barvu. Já ... jsem na tom docela dobře ;).

 

Plakátová sbírka týdne

A když už jsme u těch plakátů, pojďme zavzpomínat na doby, kdy byl filmový poster skutečným uměleckým dílem, nikoli odfláknutou prací ve photoshopu. Dnes nám je připomínají pouze horliví fanoušci, kteří mají více času a talentu, než je zdrávo. Huffington post se pokusil dát dohromady kolekci těch nejlepších fanouškovských poster-artů, na něž je radost pohledět. Zároveň nám ale připomínají, jak mizerné současné plakáty jsou. Na jedno brdo, bez nápadu, unifikované.

 

Rozkrok týdne

Kdepak, ani tentokrát si nějaké to Star Wars neodpustíme. Vždyť kdo by odolal. V kombinaci s bobrem Sharon Stone téměř smrtící kombinace. Pro Hana Sola, princeznu Leiu, Žvejkala, a C3-PO doslova. No přiznejte, už jste někdy měli při průletu něčím rozkrokem tak namále? Millenium Falcon unikl doslova o chlup.

 

Celebrity týdne

Vzpomínáte na George Dawea? Na začátku devatenáctého století namaloval portréty 329 ruských generálů. Kdo by si ho nepamatoval? Ehm. Skočte o pár století dopředu a seznamte se s digitálním umělcem Stevem Paynem. Ten vzal Daweovy portréty ruských vojevůdců a na krk jim "nalepil" upravené portréty hollywoodských celebrit. Co z toho vzniklo? Přesně to, co se začalo vybarvovat ve vaší fantazii. Což nemění nic na faktu, že je to docela vtipná konina.

 

Temný rytíř týdne

Sausage Party Redux! Dobrá, Prometheus to možná dotáhl na trailer týdne, Bat-párečky ale měly k jeho svržení sakra blízko. Skupina Sausage Party se proslavila tím, že točí různé reduxy nikoli za pomocí papírových loutek, ale obyčejných párků. Vznikají z toho docela obskurní klipy (maso-erotika ve Wild Things docela jistě vede) a přetočený teaser na třetího Batmana není výjimkou. Na Švankmajerovy kotlety ale nemá.

 

Trůn týdne

Považujete se za velkého fanouška Hry o trůny? V tom případě jste určitě přemýšleli o tom, že byste si koupili nějaké suvenýry, které by vám televizní hit připomínaly při každém vlezu do obýváku, že? Pokud ano, máme tip přesně pro vás: HBO ve svém internetovém obchodě prodává repliku železného trůnu v životní velikosti. Třeba místo gauče. Obzlášť přítelkyně jsou prý schopné podobné bytové doplňky ocenit. Rozchodem. Nebo pořádnou fackou. Ať už se těšíte na to či ono, připravte si na tuhle legraci kulatých $30 000. To je, prosím, přes půl míče.

 

Sedm minut týdne

Občas se někde v hlubinách internetových archivů objeví skutečný poklad, po jehož zhlédnutí zaplesá srdce všech fanoušků. Tentokrát to budou srdce těch, kteří holdují světelným mečům a Síle. Takže snad všech. Na YouTube se totiž objevil sedmiminutový sestřih behind-the-scenes záběrů z natáčení Návratu Jediů. Je to záznam z 8mm kamery, nemá žádnou zvukovou stopu a tak trochu ho obestírá tajemství, ale radost vám udělá. A nebo vás naštve. To záleží, jak moc vážně jste brali Lucasova slova, že bude loňská edice Star Wars na Blu-ray ultimátní sbírkou dokumentárních materiálů z předaleké galaxie.

 

Duel týdne

Mimnulý týden jste jako favority na roli vesmírného zabijáka Loba zmínili hlavně Dwaynea Johnsona, Rona Perlmana, Jasona Momou a Jefreyho Dean Morgana. A Dominica Purccela. Ehm.

Tento týden se vás kulišácky zeptáme, když už máme v kinech toho Promethea: Pokud byste Promethea považovali za součást vetřelčího universa (což byste samozřejmě měli), jak by se umístil v žebříčku nejlepších Alien filmů? Byl by první? Poslední? Vypiště rovnou kompletní žebříček a do předmětu příspěvku napište pořadí Promethea. Já ho ještě neviděl, takže to mám jednoduchá: 1) Vetřelec, 2) Vetřelci, 3) Vetřelec: Vzkříšení a 4) Fincherova trojka.

Za týden, ciao.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace