Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nový Blade Runner bude žena?


ikona
KarelR
blade runnerridley scott
Na pokračování sci-fi klasiky se začíná aktivně pracovat. 

Možná jste si mysleli, že bude nový Blade Runner jedním z těch filmů, které Hollywood nadšeně ohlásí, aby záhy začal zpytovat svědomí a celý projekt pohřbil. No... nejspíš nebude. Jeden z pilířů sci-fi žánru se bude bratříčkovi těžko vyhýbat, protože mu Ridley Scott začal věnovat svoji plnou pozornost.

Prometheus je hotový. Čtyřiasedmdesátiletá režisérská legenda tak nedávno začala chodit na schůzky ohledně dalšího Blade Runnera, z nichž vzešly tři důležité informace. Tak především se všichni dohodli na tom, že nový film nebude ani přímý prequel, ani nic ve stylu "dávno-prequelového" Promethea. Místo toho nás čeká něco na způsob pokračování prvního dílu, akorát nebude v centru dění Deckard. Cameo Harrisona Forda sice stále nikdo nevyloučil. Film se ale bude jednoduše odehrávat pár let po jeho osudovém dobrodružství, přičemž dostaneme novou protagonistku.

Tak tak, Scott si vezme inspiraci z Promethea minimálně v jedné věci. Příběh se bude místo hlavního hrdiny chlubit hlavního hrdinkou, o níž ale v tuhle chvíli vůbec nic nevíme. Bude Blade Runner? Bude replikant? Anebo nás filmem provede úplně normální člověk? To bude Scott rozebírat se scenáristou, jímž naštěstí nebude nikdo jiný než Hampton Fancher. Jméno tohohle pána vám asi nic neříká. Právě on ale tři dekády zpátky vzal Dickovu povídku a za Scottova dohledu ji rozvedl do legendárního sci-fi filmu.

Původní tvůrci jsou tedy alespoň drobnou útěchou, že je sequel Blade Runnera v dobrých rukách. Pořád to s ním ale může dopadnout všelijak, takže doufejme, že nám Scott vlije do žil další naději Prometheem. Ano, očekávaný sci-fi biják už se pomalu chystá na přistání. A málokdo u něj chce chybět.

---

Vytáhni v hospodě: Blade Runner za první víkend vydělal slabých 6,15 milionu dolarů (rozdupali ho E. T., Věc a Star Trek 2) a půlka kritiků tvrdila, že to je příliš pomalá přehlídka efektů, ve které není dostatek slíbeného "dobrodružství". Druhá půlka ovšem oponovala, že to je navýsost komplexní dílo, které neohlodá sebevětší zub času. Kdo se směje teď?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace