Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Akční zima 2013: Arnie vs. Bruce vs. Sly


ikona
KarelR
arnold schwarzeneggerbruce willissylvester stallone
Fandové svaté trojice asi dostanou infarkt. 

Časy se prý mění, ale málokdy tak, jak bychom čekali. Mezi Vánoci a začátkem března kina obvykle servírují jen pár oscarovek a spoustu žánrového balastu, který nebylo kam upíchnout ve zbytku roku. Zimní sezóna 2013 ale bude, co se filmové nabídky týče, překvapivě nabitá. Zatímco jsme totiž v minulých letech paběrkovali mezi nevýraznými akčními béčky a průměrnými romantickými komediemi, nadcházející zasněžené období bude nefalšovaným soubojem akčních hvězd.

Prosincový předvoj nám zařídí Tom Cruise jako ultimátní mlátička Jack Reacher ve One Shotu. Keanu Reeves se poté vrátí s katanou v samurajském akčňáku 47 Ronin. A na lepší časy snad bude vzpomínat i Brendan Fraser jako astronaut ve sci-fi Escape from Planet Earth. Tyhle filmy ale budou jen doprovodem toho pravého tria akčních fláků, v nichž si to po prvních a druhých Expendables nerozdá nikdo menší než svatá trojice.

Ještě sice nemůžeme operovat stoprocentně jasnými českými premiérami. Přestřelková jatka ale ve státech začnou 18. ledna, kdy se na sólovou dráhu vrátí Arnold Schwarzenegger. V akčním thrilleru The Last Stand bude jako šerif z malého městečka lovit uprchlého narkobarona, který by rád utekl do Mexika. O tomhle (dávno natočeném) projektu už víme nějaký ten pátek. Připomínat si ho ale budeme tak dlouho, dokud nebude v kinech. Na plátně se totiž zastaví i Jamie Alexander, Forest Whitaker nebo Peter Stormare. A za režii je zodpovědný jihokorejský talent Jee-woon Kim, jehož Hodný, zlý a divný rozzářili nejedno westernové srdíčko. Naděje na slušný biják jsou tedy velké.

Podobně slibně vypadá i Bullet to the Head se Sylvesterem Stallonem, jehož premiéra se čerstvě přesunula na 1. února 2013. Dva týdny po Arniem tudíž dostaneme Slye, který si pod dohledem legendárního Waltera Hilla (Válečníci, 48 hodin) zahraje nebezpečného nájemného vraha. Ten pro jednou nepůjde po snadné kořisti. Místo toho bude muset spojit síly s newyorským detektivem (Sung Kang z posledních tří dílů Rychle a zběsile), aby sejmul vysoko usazenou špínu v New Orleans. Pořád nás sice mrzí, že druhou hlavní roli nehraje Thomas Jane, a že zbytek osazenstva není nikterak oslnivý (Jason Momoa, Sarah Shari, Christian Slater...). Hill, vysvalený Stallone a fotka se sekerou nás ale nabíjejí optimismem dostatečně.

O trochu.... upřímě řečeno vlastně o dost horší je to s Brucem Willisem. Ten se o další dva týdny později vrátí do svojí nejikoničtější role. A přímo na Valentýna nás tedy oblaží Smrtonosnou pastí 5 (v originále zvláštní A Good Day to Die Hard). John McClane tentokrát nebude zachraňovat svoji křehkou dcerku. Pomocnou ruku podá podobně průšvihářskému synu Jackovi (poněkud mdlý Jai Courtney), který se nechal zatknout v Rusku. Právě tam se pro něj taťka vydá, aby se následně oba zapletli s teroristy. Splní se Johnu McClaneovi jeho tajný sen, konečně zachránit celý svět? Dost pravděpodobně. Asistovat mu u toho ale budou scenárista Skip Woods (Hitman, Operace Hacker, X-Men Origins: Wolverine) a režisér John Moore (remake Satan přichází, Max Payne), což nás naplňuje přinejmenším značnými obavami. Nejnovější castingová novinka, podle níž si jednoho ze záporáků střihne Cole Hauser, pak ničemu nepomáhá. Co kdyby se raději potvrdily dávné klepy, že se v roli hlavního padoucha objeví Patrick Stewart? To by to celé hned bylo veselejší...

The Last Stand, Bullet to the Head, A Good Day to Die Hard. Tři akčňáky v rozmezí jediného měsíce, tři plnokrevné comebacky oblíbených hvězd. Komu fandíte nejvíc?

---

Vytáhni v hospodě: Bruce Willis na place páté Smrtonosné pasti. O strništi si zase můžeme nechat zdát...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace