Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avatar 4? Cameron nic jiného točit nechce


ikona
st39.6
avataravatar 2james cameron
James Cameron se toho nebojí. Avatar je mu tak blízký, že nic jiného točit nebude 

Když filmař oznámí svým producentům, že hodlá natočit sequel nejvýdělečnějšího filmu všech dob, radostí se jim rozklepou kolena. Avatar je totiž zdroj takového balíku peněz, o kterém se většině z nás ani nezdá. Když tedy Cameron slíbí rovnou dvě pokračování, většina lidí z 20th Century Fox by mu nejraději vlastnoručně vytesala podobiznu do Mount Everestu. Jenže co teď. Portrét přes celou stranu Měsíce? Cameron totiž naznačil pokračování další. Možná se dožijeme čtvrtého Avatara.

V rozhovoru pro The New York Times se totiž legendární filmař rozpovídal o své (nejen) filmařské budoucnosti a jak to tak vypadá, už ho nebaví číst cizí scénáře a produkovat filmy, které pak stejně stojí za starou belu (Alister Grierson se asi za Sanctum nebude stydět o moc méně než Železný Jim). Kdepak. Cameron na nic jiného než na Avatara nehodlá v příštích několika letech ani sáhnout - tedy krom dokumentů.

Chce se totiž zaměřit na to, co je potřeba mladé generaci sdělit o současném stavu naší milované planety a chce to samozřejmě udělat stejným způsobem, jakým to provedl v prvním Avatarovi. Jen ne jednou, ale ještě třikrát. Dvojku a trojku potvrdil oficiálně už dávno, teď se ale poprvé zmínil o tom, že uvažuje také o čtyřce. U Foxů si bez debat mnou ručičky. I kdyby totiž v příštích letech nic jiného neprodukovali, nikdo nepochybuje o tom, že jim Avatar přinese tak ohromné peníze, že několik let na to nebudou muset hnout brvou.

Otázkou je, co hodlá Cameron dělat s dalšími chystanými projekty. Nejvíce se samozřejmě mluví o Battle Angel, o němž ještě nedávno prohlašoval, že se ho nehodlá vzdát a nikoho jiného k látce nepustí. Pokud se teď ale, jak tvrdí, hodlá zaměřit pouze na Avatara a pokud opravdu plánuje tři další díly, znamenalo by to, že se do adaptace japonského comicsu pustí třeba za deset let. S přihlédnutím k faktu, že dvojka Avatara dorazí nejdříve za tři roky, by to mohlo být i později.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace