Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vysvětlujeme konec Avengers


ikona
KarelR
avengersmarvel
Co jste to právě viděli? 

Kdo ještě neviděl Avengers, má jednak černý puntík, a druhak by měl hodně rychle utéct z tohohle článku. Probereme si v něm totiž marveláckou specialitu, jíž jsou potitulkové scény. Dočkal se jich zatím každý z jejich filmů. A nejinak je tomu u Avengers. Tentokrát jsou bonusové přídavky dokonce dva - jeden v půlce titulků (ten je u každé kopie filmu) a druhý až po nich (ten si zatím užívají jen v Americe).

POCHOPITELNĚ NÁSLEDUJÍ SPOILERY!

Takže, jaká je odpověď na otázku, která trápila si 99% lidí, kteří film viděli? Ten "velkej fialovej týpek na konci, co se křenil" je Thanos, taktéž známý jako šílený Titán. Částečně vychází z řeckého démona Thanatose, Marvel ale z téhle postavy udělal člena superlidské rasy The Eternals. Thanos se poprvé objevil jako záporák v Iron Manovi, mnohem důležitější je ale to, že je posedlý smrtí. A děsně touží se s ní potkat, což se mu v comicsech i podařilo. Proto na slova "napadnout zemi by bylo jako dvořit se smrti" reaguje lišáckým úsměvem.

Thanosova účast ve filmových Avengers utekla ven někdy minulý rok, naštěstí šlo ale jeden z mnoha drbů, takže tomu moc lidí nevěřilo. Co se týče jeho zapadnutí do marveláckého filmového univerza, bylo očividně promyšlené dopředu. Když si vzpomenete na Thora, mezi artefakty v Odinově pokladnici se nacházel také Infinity Gauntlet. Tahle zlatá rukavice, do níž se zasazuje šest "infinity gemů", je v comicsech dost zásadním Thanosovým nástrojem. Dává mu doslova božské síly a bývá díky ní dost tuhým protivníkem nejen pro Avengers.

Bude tedy Thanos záporák v Avengers 2? To v tuhle chvíli nikdo nepotvrdil, je to ale víc než pravděpodobné. Hlavně v případě, že se k psaní scénáře a režii opět vrátí Joss Whedon, jehož nejoblíbenější comics s Avengers (Avengers Annual 7 z roku 1977) vypráví právě o tom, jak se nejmocnější hrdinové světa utkají s Thanosem. V Avengers 2 by tak Thanos mohl jít nejdřív po Infinity Gauntletu (dostat se do Odinovy pokladnice zvládlo i pár ledových obrů) a rovnou si tam může vyzvednout i čerstvě přivezený teserakt, jenž by mu mohl být výrazně nápomocen v plánovaném útoku na Zemi.

Všechno ale nakonec může být úplně jinak a je vážně brzy tyhle věci řešit. Radši proto přesuneme pozornost k druhé potitulkové scéně Avengers, která zpříjemňuje odchod z kina americkým divákům. Tenhle půlminutový dovětek se natáčel po slavnostní premiéře filmu(Downey tam s ním zatočil hlavu nejednomu novináři) a před pár dny konečně spatřil světlo světa. A co že v něm je? Scéna bez jediného slova vlastně nepotřebuje žádný komentář. Kdo viděl film, dozajista ji pochopí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace