Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Asylum teče do bot, Universal ho žaluje


ikona
st39.6
universal
Produkční společnost, proslavená béčkovými kopiemi blockbusterů, má na krku žalobu od hollywoodských velikánů 

Ve společnosti Asylum možná pracuje banda amatérů, jedno se jim ale musí nechat: Jsou to sakra odvážní amatéři. Každý rok natočí hned několik ultralevných ptákovin, které názvem, námětem a především propagací připomínají žhavé hollywoodské novinky. Když pak takový titul připluje do videopůjčoven nebo do kamenných obchodů, můžete se spolehnout, že se najde dostatek hloupých Američanů, kteří si takový zmetek koupí a Asylum tím zaplatí existenci.

Co je ohromnou záhadou, je benevolentnost velkých filmových studií, která se mohou s prominutím podělat z pár tisícovek upirátěných kopií, ale že jim někdo přimo pod nosem vykrádá náměty a tak trochu si s nimi utírá zadek, nikomu nevadilo. Tedy až doteď.

Universal Pictures se totiž rozhodlo Asylum zažalovat. Jeho právníci vidí až příliš velikou podobnost nového béčka American Battleship s jedním z prvních letních blockbusterů Bitevní loď (Battleship) Petera Berga. Asylum to tentokrát možná opravdu přepísklo, nejen že se jejich film skoro stejně jmenuje, ale navíc má téměř totožné plakáty a "podezřele" podobnou zápletku. Tedy vlastně normálka.

To se Universalu samozřejmě nelíbí, neboť do produkce Bergovy sci-fi naládovalo dobrých dvě stě míčů, dalších minimálně sto pak bylo utopeno v reklamách. Asylum do svého direct-to-video snímku natlačilo jen pár desítek, možná stovek tisíc a očividně se veze na úspěchu jiného filmu. Tentokrát se mu to asi nevyplatí, Universal půjde po velkých penězích, které by tak malou společnost mohly dostat do kolen. Vlastní totiž práva nejen na film, ale i na jeho "předlohu", tedy stolní hru. Nebude proto chtít jen pozastavení distribuce American Battleship, ale také finanční náhradu za vzniklou škodu. Že by to znamenalo konec Asylum béček?

---

Vytáhni v hospodě: Výčet některých filmů z produkce Asylum: Snakes on a Train, Street Racer, Death Racers, 3 Musketeers, Almighty Thor, The Da Vinci Treasure, The Terminators, Transmorphers. Ehm.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace