Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

007: Skyfall pod drobnohledem, další díl za rohem


ikona
st39.6
James Bondsam mendesskyfall
První pořádné info o nové bondovce. A že by si 007 dal po Skyfall oddech? Kdepak! 

James Bond letos slaví padesáté výročí a rok 2012 pro něj díky tomu bude významný hned v několika ohledech - premiéru si odbude třiadvacáté dobrodružství agenta s povolením zabíjet, na Blu-ray vyjde kolekce všech dvaadvaceti předchozích filmů a jak to tak vypadá, začne se ještě letos mluvit o čtyřiadvacátém dílu.

O tom padla řeč na CinemaConu, kde zaznělo, že další James Bond dorazí už v roce 2014, tedy za dva a půl roku (zřejmě opět v listopadu, jako tomu bylo se všemi díly s Danielem Craigem). Sony se tedy bude pokoušet dostat Bonda do kin každý druhý rok, což odpovídá předchozím spekulacím, že by se měl Daniel Craig objevit rovnou v pěti dalších eskapádách agenta jejího veličenstva - Sony prostě musí současného Bonda posílat do akce tak často, jak to jen bude natáčecí plán umožňovat. Ostatně Craig už není úplný mladík a představa, že ho budeme vídat dalších deset let jako jednu a tu samou postavu, naposled vyděsila i vás.

Každopádně čtyřiadvacítka zatím nemá ani název, takže o ní nemá smysl spekulovat. To o Skyfallu si můžeme pokecat rovnou, na CinemaConu se totiž vybranému publiku ukázal první trailer, který mezi nás, obyčejné smrtelníky, dorazí 25. května spolu se třetími Muži v černém. Nejen to, časopis Empire věnoval nové číslo prvnímu pohledu za kulisy.

Díky tomu jsme se dozvěděli hned několik věcí, takže postupně: První teaser bude mít kolem minuty a jelikož toho v něm nikdo moc nenakecá, o příběhu se vůbec nic nedozvíme. Vadit by nám to ale nemělo, podle reakcí hochů ze Slashfilmu, Collideru a Firstshowing totiž teaser vypadá tak kulervoucně, že budete nadšení i z minimální ochutnávky. Bond je prý temný, překvapivě velkolepý, záběry vypadají naprosto skvěle a - co by mohlo někoho překvapit - vizuálně trošku připomíná Bournea. Nevím, jak vy, ale já se ukázky nemůžu dočkat.

Ostatně Bond pod režijním dohledem Sama Mendese, to je pro filmového fanouška hodně velký příslib kvality. Proto by vás mohlo potěšit i pár drobných střípků z oné reportáže Empire magazínu. Třeba to, že režii Skyfallu Mendesovi nabídl sám Daniel Craig. Mendes je prý o něco hravější než jeho předchůdci, a proto by měl Skyfall v lecčem připomínat starší díly. Tomu vlastně napovídá už přítomnost Q, vrátit se navíc má i legendární Aston Martin DB5. A co samotná zápletka? Zatímco si tajemná organizace Quantum pravděpodobně dá oddech, bude muset James Bond chránit MI6, Londýn a vlastně celou planetu, Bardemův záporák Silva totiž podle všeho bude ohrožovat Zemi tím, že bude čarovat s tajnými informacemi. Inu, digitální doba.

SPOILER

A i když to vypadalo, že by mohl Ralph Fiennes představovat dalšího záporáka, jakožto Bondův nadřízený a pracovník MI6 (se jménem Mallory) bude na konec spíš za hodného chlapce. K němu "drobný" spoiler, týkající se smrti jedné z hlavních postav, takže pokud nechcete zacházet až tak daleko, skočte rovnou do dalšího odstavce ... opravdu ... ne, že si pak budete stěžovat! Dlouho se totiž mluví o tom, že Skyfall bude poslední bondovkou pro Judi Dench, jejíž M pravděpodobně zemře (jak nám decentně prozradilo třeba iDnes - článek se původně jmenoval "Bondovka, v níž zemře šéfová 007"). A Fiennes by se mohl stát jejím nástupcem, tedy budoucím šéfem MI6.

KONEC SPOILERU

Na konec Mendesova tři pravidla pro dobrou bondovku:

1) Bond potřebuje ženský element, jehož interakce s agentem 007 je na pokraji souboje.

2) Bond nežije ve skutečném světě. Zatímco Bourne by vedle vás mohl stát v metru, Bondovi se něco takového nesmí stát. Musí ho obklopovat jeho vlastní svět.

3) Bond nemůže mít partnera podobného věku. Nemůže mít kámoše. Ve vztahu je jen se svými nadřízenými ... nebo s ženami. Se spoustou žen.

Čekání bude dlouhé, že?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace