Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 5 podzimních filmů, které nám brzy vytřou zrak


ikona
KarelR
mz nejtéma
Nejen roky propagovanými projekty je filmový divák živ. 

Pokud netočíte obří blockbuster, nebo naopak malou indie, měli byste reklamní kampaň zahájit zhruba půl roku před premiérou. Je to ideální čas k tomu, dát lidem první ochutnávku vašeho projektu, a upozornit je na to, že se do kin chystá něco neobyčejného. Právě do tohohle období se nyní blíží podzimní filmová nabídka. A zatímco každý ví, že by se měl chystat na teaser Skyfall nebo Gravity, existuje hrstka filmu, kterou netrpělivě vyhlíží daleko méně lidí.

Jsou to ale filmy nadmíru nadějné, které s velkou pravděpodobností budou sbírat reakce typu „wow, tohle vypadá skvěle, chci to vidět!“. A jejich první upoutávky by tak neměly zapadnout v nepřeberné trailerové mase. Které filmy to jsou? Určitě jich tradičně bude víc. V tuhle chvíli jsme ale schopni vybrat nejzajímavější pětici projektů, které by nás během příštího měsíce nebo dvou měly oslnit prvními záběry.

47 Ronin (US premiéra: 21. listopadu 2012, CZ premiéra: 22. listopadu 2012)

Kolem tohohle poloasijského akčňáku je stále podivuhodné ticho. Na výsluní se v něm bude chtít vrátit Keanu Reeves, jenž si zahraje jednoho ze 47 samurajů, kteří přijdou o svého mistra a rozhodnou se ho pomstít. Tahle docela čerstvá japonská legenda byla do filmu zadaptována už několikrát. Až ten nejnovější pokus by se ale měl nesmazatelně zapsat do diváckých myslí. Blížící se epická jatka totiž režíruje mladý talent Carl Rinsch, v jehož rukou málem skončil prequel Vetřelce. Akčňák s neoholeným Neem je ale víc než vhodná náhrada, která si stále drží trumfy blízko u těla. Až je odkryje, mělo by to být hodně pompézní setkání.

(UPDATE: Universal film před pár dny přesunul na 8. února 2013. Dotáčky, dotáčky, dotáčky...)

Argo (US premiéra: 14. září 2012, CZ premiéra: 20. září 2012)

Ben Affleck natočil dva filmy a oba byly skvělé. Ať už ale víc fandíte Gone Baby Gone nebo Městu, na svém seznamu nejočekávanějších filmů letoška jste dost možná vynechali Argo. Projektu s netradičním názvem jsme se na MovieZone věnovali už několikrát, v žádném případě si ale nenecháme ujít další možnost na něj upozornit. Argo (jež je mimochodem podle skutečné události) vypráví o šestici amerických diplomatů, kteří se v Iráku stanou oběťmi únosu. Delikátní situaci pak americká vláda nebudou řešit vysláním zvláštního komanda jménem Chuck Norris, ale pokusí se zodpovědné teroristy přesvědčit, že mají v držení jen partičku filmařů, která hledala lokace pro svůj nový film. Může tak šílený plán vyjít? Odpověď si samozřejmě můžete vygooglit. Nechat se překvapit až v kině ale zní jako mnohem fajnovější plán, no ne?

Cloud Atlas (US premiéra: říjen 2012, CZ premiéra: 22. listopadu 2012)

Sourozenci Wachowští si dlouho vybírali, co natočí po Speed Racerovi. Peníze na další akční trikovou podívanou nejspíš z nikoho nevymámili, takže se vydali jinou cestou. A rozhodli se za pomoci Toma Tykwera zfilmovat superkomplikovaný román Cloud Atlas, ve kterém mozaika několika časových rovin „přetváří duši vraha v zachránce a jediný laskavý čin zapříčiní sto let vzdálenou revoluci“. Kdo ví, co z toho bude. Na plátně každopádně uvidíme Toma Hankse, Hugha Granta, Halle Berry, Huga Weavinga a spoustu dalších schopných herců, kteří by měli být zárukou kvalitní podívané. Chce se někdo vsadit, že bude první teaser peckoidní?

The Master (US premiéra: 12. října 2012)

Paul Thomas Anderson. Tři slova, která by vás měla spolehlivě dostat do kina. Anderson naposledy prohrál oscarový souboj s Coeny, jejichž Tahle země není pro starý ubila Až na krev. Jeho artistické já to ale nezastavilo, a po pětileté pauze se vrací s podobně ambiciózním filmem. The Master je příběhem fiktivního intelektuála Lancastera Dodda (Philip Seymour Hoffman), který si po druhé světové válce založí vlastní náboženství. To nasbírá spoustu příznivců, Doddova pravá ruka (bývalý tulák v podání Joaquina Phoenixe) ale po čase začíná pochybovat, jestli to všechno není jen veliký podvod. Anderson se prý chce filmem „nenápadně“ opřít do scientologie a podobných sekt. Doufejme tedy, že ho před dokončením filmu někdo neunese, nebo že mu Tom Cruise nepošle obzvlášť děsivý videoblog…

Red Dawn (US premiéra: 2. listopadu 2012)

Tři roky starý remake Rudého úsvitu konečně čeká premiéra. Sláva. Z filmu jsme sice zatím neviděli ani jediný záběr, akční podívaná Dana Bradleyho ale přesto láká. Chris Hemsworth, Isabel Lucas nebo Adrianne Palicki tu budou hrát teenagery z malého amerického městečka, které postihne invaze severokorejských vojsk. A protože dospělí asi zrovna nemají čas, postaví se nepříteli na odpor omladina. Ano, je to cheesy až za hrob a výše zmíněné filmy by to měly rozdupat. Někdo ale zákonitě musel dostat pár skvělých nápadů, protože jinak by tenhle film těžko vzniknul. Pochopitelně to může dopadnout jako obrovská ptákovina. Víc ale budeme vědět až po prvním teaseru, který snad předvede, že za 75 milionů klidně můžete vzít partu mladých herců a nechat je kosit Severokorejce tak, aby z toho byla příkladně přepálená zábava. Zatím se opatrně těšíme.

Který z pětice filmů vás nejvíc zaujal? A který by se mohl nejlépe uvést v první upoutávce? Diskuze je vaše.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace