Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

RoboCop má konečně tvář


ikona
Mr. Hlad
robocop
Kdo si zahraje nejkovovějšího strážce zákona?  

Nová verze kultovní akční sci-fi RoboCop se chystá už docela dlouho. Nebudeme teď řešit, jestli je to dobře nebo ne a jestli se zhroutí svět, když remake vznikne, a smíříme se s tím, že tenhle robotický policajt prostě nejspíš za pár let do kin dorazí. A nejspíš s ním nebude nuda. Původně měl film točit Darren Aronofsky, bohužel to ale nedopadlo, ale náhrada na místě režiséra je více než zajímavá. José Padilha natočil oba díly jihoamerické akční pecky Elitní jednotka, kde ukázal, že má talent nejen co se přestřelek týče, ale že zvládá vyprávět i zajímavé příběhy a pracovat s charaktery. A protože by nový RoboCop měl do značné míry být o tom, jaké to je probudit se a být napůl stroj, určitě se mu tahle schopnost bude hodit. Stejně jako dobrý herec.

A toho už nejspíš našel. Mluvilo se o tom, že RoboCopa si zahraje Michael Fassbender, ten však teď nejspíš musí přehazovat scénáře lopatou, takže nakonec přišla řada na náhradníka, jímž je Joel Kinnaman. Zatím nejde o moc známé jméno, ale ono to moc nevadí, protože většinu času bude mít představitel hlavní role obličej zakrytý kovovou přilbou. Každopádně Kinnaman na sebe upozornil v hodně chváleném švédském thrilleru Snadný prachy a jeho režisér Daniel Espinosa si ho přivedl i do aktuálního Nepřítele pod ochranou, kde si to ve finále rozdal s Ryanem Reynoldsem. Vedle toho má na kontě třeba i menší roli ve Fincherově detektivce Muži, kteří nenávidí ženy. Producenti by možná v hlavní roli rádi viděli někoho slavnějšího, ale hvězdy se nejspíš docela těžko lákají na roli, v níž je člověk z 90% zakrytý kovovou zbrojí a čumí z něj jen čelist. 

---

Vytáhni v hospodě: Původního RoboCopa si zahrál Peter Weller, ale před ním chtěli tvůrci obsadit třeba Toma Berengera, Lance Henricksena, Rutgera Hauera nebo dokonce Arnolda Schwarzeneggera.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace