Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ghost Rider má na kahánku, nestačil na zimní hity


ikona
Cival
ghost ridertržby
Ustojí ohnivě močící Nic Cage rozpačité výsledky své comicsárny? A co na to Bane s Kirkem? 

Že by se restartovalo? Nedivili bychom se. Comicsový Ghost Rider na tom totiž není moc dobře. Přitom potenciálních fanoušků má za mořem tolik, že by to uživilo pořádně masitou sérii. K ní se ale neschyluje.

Už jedničce jsme se kvůli hořícímu hrdinovi, srandovnímu záporákovi a toporně ozdobné Evě Mendes smáli. Jenže komerčně šlo o triumf. S dvojkou to dopadlo nevalně už po všech stránkách. Pokračování je podle všeho ještě slabší než jednotka, která přitom zvládla z přehrávajícího Cage definitivně strhnout oscarovou auru a ještě zabít kariéru režisérskému packalovi Marku Stevenu Johnsonovi. Jen 15% amerických recenzentů dalo Ghost Riderovi 2 palec nahoru, což při průměrné známce 3,7/10 hodně bolí. Nadšení nejsou ani popcornožraví diváci.

Film navíc nezopakoval kasovní triumf prvního Ghost Ridera. Dalo se s tím počítat, protože důvěra byla jednotkou narušena, svérázný styl režisérské dvojice Neveldine - Taylor vyzníval během kampaně spíš lacině než zběsile cool a ani ohlasy před premiérou náladu ve studiu Sony nezvedly. Z tohohle pohledu by mohlo být úvodních 22 milionů ještě vítáno, protože Ghost Rider 2 si nakročil zhruba k pětapadesáti milionům z amerických kin, tedy k sumě rámcově odpovídající nižšímu rozpočtu tohohle skromnějšího sequelu. Jenže v kontextu jedničky a jejích 115 milionů ze zámoří a dalších 113 milionů ze zbytku světa budou tržby vnímány negativně - stejně jako celý film. Ghost Rider totiž před pěti lety vydělával dvakrát tolik a jen o prvním víkendu si připsal 45 milionů (a samozřejmě při nižších cenách za vstupenky).

Po tomhle rozpačitém „polovičním rebootu“ slavné comicsové značky, kdy nákladný první díl následovala syrovější, živelnější, partyzánštější a výrazně levnější dvojka, můžeme předvídat restart plnohodnotný. Nic Cage nám koneckonců stárne a plameny by určitě slušely někomu mladšímu.

I přes váhavý vjezd rozpáleného motorkáře ale vládne na americkém trhu velký optimismus. Extrémně se totiž daří novinkám minulého týdne. První místo si tentokrát vydobyl thriller Nepřítel pod ochranou s Denzelem Washingtonem, druhý flek patří romantice Navždy spolu, která nejvíc vydělávala o předchozím víkendu a během valentýnského týdne. Oba filmy si připočetly po 24 milionech a neohroženě se tlačí přes stomilionovou metu. Kasovní paráda!

O stovce dál sní i Cesta na tajuplný ostrov 2, z níž se klube – stejně jako u předchozí Cesty do středu Země – pořádný rodinný „držák“. Kombinace 3D, fantastických atrakcí a vtípků pro celou rodinu zjevně pořád zabírá, protože zisky filmu spadly jen o čtvrtinu a dvacet mega z druhého víkendu film dotlačilo na čtvrtou pozici (aktuálně 53 milionů celkově).

O poznání hůř na tom je romantická akční komedie Tohle je válka, která nenaplnila ambici stát se hitovkou ve stylu Mr. & Mrs. Smith. Filmu nepomohla k balíku ani valentýnská předpremiéra a o prvním víkendu z toho vyplynulo jen páté místo se sedmnácti miliony. Chris Pine a Tom Hardy evidentně ještě nejsou takové hvězdy jako Brad Pitt, aby jejich zápolení o stárnoucí Reese Witherpoon bavilo půlku zeměkoule. Pětašedesátimilionový rozpočet tak bude pokrývat hlavně zbytek světa - ten už ale ví, že efektní novinku američtí recenzenti odstřelili jako naprostou tuctovku a běžný lid blahem rovněž neslintá. Promarněný potenciál, jak už jsme si u režírujícího „zabijáka Terminátorů“ s přezdívkou McG zvykli. Škoda.

V druhé půlce žebříčku rychle padá zájem o obnovené Star Wars ve 3D (zatím 33 milionů z USA, nepatrně vyšší suma ze zbytku světa), na sedmé pozici dál boduje oblíbená pseudocomicsovka Kronika a osmý se drží solidní horor Žena v černém s Danielem Radcliffem.

Před desátý thriller The Grey, jenž se dočkal nového českého názvu Mezi vlky, se vešla ještě Disneym distribuovaná japonská anime The Secret World of Arrietty. Skvostná animovaná fantasy utržila z patnácti stovek 6,5 milionu dolarů, což je na poměry takhle „exotické“ podívané slušný výsledek. Arrietty totiž utrží v Americe nejspíš víc, než kolik tu sbírají třeba opusy Hayaa Miyazakiho.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí radost pokladníků prohloubit mariňácká náborovka Act of Valor, mysteriózní thriller Gone s prsy Amandy Seyfried, bláznivá komedie Wanderlust s Paulem Ruddem a Jennifer Aniston a novinka Tylera Perryho Good Deeds. Diváci mají z čeho vybírat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace