Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

John Carter: Disney odvrací megapropadák


ikona
KarelR
disneyjohn carterjohn carter of mars
Ženy Carter nezajímá, dvojka je ale na cestě. 

Do premiéry Johna Cartera zbývají tři týdny. A pánům u Disneyho začíná hořet koudel u... jejich ctěných pozadí. Zjistili totiž, že by jejich odvážný (a upřímně docela sympatický) krok s adaptováním dobrodružné literární klasiky mohl dopadnout hodně bolestivě. Stručně řečeno, trackingy Johna Cartera naznačují, že na něj moc pánů ani chlapců nepřijde. A ženy dokonce nezajímá vůbec. Filmu prý sice výrazně pomohl nedávný Super Bowl Spot, který ke spoustě lidí konečně dotlačil informaci, že se do kin blíží jakési pouštní Star Wars. Jenže by to pořád nemuselo stačit na zaplacení mohutného dvěstěpadesátimilionového rozpočtu. A to o dost.

Z kalkulaček zatím vypadávají ztráty kolem 100 milionů, což se při pohledu na rozpočet (a dozajista drahou kampaň) zdá pořád ještě podstřelené. Z Cartera by tak snadno mohli být další Kovbojové a vetřelci, a rozhodně tedy největší dosavadní propadák roku 2012. Kdyby to tak dopadlo, nikdo by se tomu příliš nedivil. Byly by to ale celkem smutné zprávy, jelikož to z pomaličku prosakujících reakcí na film vypadá, že se na nás žádná hrůza nechystá. Naopak se zjevují drobné zvěsti o tom, že mají Disneyovci na krku fajnovou fantasy podívanou.

Detaily se samozřejmě dozvíme v nejbližších týdnech, kdy může být všechno jinak. Disneyovské kanály každopádně slibují značné zesílení kampaně, a určitě doufají, že diváky nalákají tolik potřebné pozitivní recenze. V případě úspěchu by se totiž mohlo ihned pokračovat druhým dílem, který v současnosti připravují scenárista Michael Chabon s režisérem Andrewem Stantonem.

Prostřední část plánované trilogie má být adaptací druhého carterovského románu, jenž nese podtitul Bohové Marsu. Synopsi si v případě zájmu najděte na internetu (logicky propaluje konec jedničky). Vězte však, že slibuje o něco neobvyklejší sequel, než klasické "hrdina musí pobít ještě víc lidí a přežít ještě víc explozí". Už v zájmu toho bychom proto měli doufat, že film nakonec po vzoru Tron Legacy (170 milionů rozpočet, 400 tržby) nebo Na vlásku (260 rozpočet, 590 tržby) nedojde tak tíživě tragického konce, jaký je mu předpovídán. Znamenalo by totiž stopky pro ambicióznější projekty. A minimálně šest dalších pokračování Pirátů z Karibiku!

---

Vytáhni v hospodě: Má někdo pocit, že je disneyovský John Carter sterilní nuda s mizernými triky? Nuž dobrá, hodně štěstí u konkurence.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace