Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Neesonovi vlci udolali konkurenci


ikona
Cival
box officetržby
Vlci Joe Carnahana ukázali zuby, potěšili kritiky a teď ovládli i pokladny kin.  

Pořád je záhadou, proč se z Liama Neesona stal garant chlapáckých akčňáků a thrillerů až po pětapadesátce. Ale díky za to. Díky za 96 hodin, kvůli kterým ho teď známe jako tahouna filmů, ve kterých se zas tak nemluví a sošný hrdina si klestí cestu kupředu způsobem, jenž vyplavuje potřebné množství adrenalinu i testosteronu. A lidi mu věří.

Na diváky zapůsobil i zimní thriller Šedý, v němž se Neeson znovu spojil s režisérem A-Teamu Joe Carnahanem. Očekávané ledové dobrodružství o soubojích mužů s vlky o prvním víkendu tržilo solidních 20 milionů dolarů. Není to extra moc, nekoná se další velehit právě o rozměrech 96 hodin, ale nejen pro Neesona jde o velmi cenné vítězství a hlavně o další úspěšný boj o první příčku kasovního žebříčku.

Podle neoficiálních zdrojů navíc Šedý stál také pouze nějakých dvacet milionů dolarů, což z něj dělá velmi úspěšnou produkci. Už z padesáti milionů utržených v amerických kinech by se v klidu zaplatil. Film má navíc pozitivní americké recenze a velmi kladné hodnocení diváků, takže… takže kdyby nám kolega k0C0UR nevolal z Británie, že film je blábolivá srajda, těšili bychom se ještě víc než před premiérou.:) Inu, sami uvidíme. Už brzy. 

Na bronzové pozici se marně snažila „dámská“ novinka. Kriminálně akční komedie s romantickou princeznou Katherine Heigl One for the Money se neprosadila (nový český název zni mimochodem Slečna nebezpečná).  Ztěží dvanáctimilionový otvírák je slabý a potvrzuje nevýraznost celého projektu už od trailerů. Katherine Heigl holt neutáhne každý svůj film sama, zvlášť když není blond a nehraje v čisté romantice. Navíc potřebuje silného parťáka a zajímavou zápletku, což se jí tentokrát nepoštěstilo. Po sérii hodně či středně úspěšných romantik (27 šatů, Chceš mě, chci tě, Vrahouni) tak přichází tentokrát komerční zklamání.

POZVOLNÝ PÁD KATHERINE HEIGL

Mezi obě novinky se stačila na stříbrný stupínek vklínit čtyřka série Underworld. Propad víkendových zisků o polovinu se dal předpokládat, film si tak připočetl dalších dvanáct a půl milionu a v příštím týdnu protlačí tržby přes padesátku.

Trvalka nevykvete ani z leteckého dramatu Red Tails, jež se s deseti miliony drží na čtvrté příčce. Producentský počin George Lucase je ale pořád úspěšnější než nový thriller Muž na hraně. Žánrovka se zajímavým hereckým obsazením (Sam Worthington, Ed Harris, Elizabeth Banks) je propadákem víkendu, protože vydělala jen osm milionů dolarů. To je z tří tisícovek kin děsivá bilance a velký neúspěch distribuční společnosti Summit. Sympaticky vyhlížející thriller navíc těžce stírají recenzenti, podle nichž je Muž na hraně klasickou kombinací blbého scénáře a rutinního režijního vedení. Smůla.

Do desítky se vešla ještě překvapivá oscarovka Neuvěřitelně hlasitě a nesmírně blízko, americkými kritiky milované Děti moje, úspěšná kriminálka Kontraband s Markem Wahlbergem, animovaná Kráska a zvíře a Soderberghův levný akčňák Zkrat

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jde do distribuce přírodopisné drama Big Miracle, očekává se ale hlavně zajímavý souboj dvou atraktivních novinek – chváleného hororu Žena v černém s Danielem Radcliffem a hodně lákavé comicsové Kroniky.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace