Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #123 o apokalypse a pizze


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak točí reklamy režisér Zdrojového kódu? Je Gene Hackman pořád drsňák? A umí bývalý šéf Disneyho předpovídat budoucnost?  

Zcela objektivní výplach

Video týdne
OK, proč to nepřiznat. Netušíme, co to je. Jsme na tom stejně jako naši zámořští kolegové, kteří tohle video objevili a jediné, co dokázali, bylo čumět na něj dvě a půl minuty s otevřenou hubou. Ví se, že je ze Španělska (anglické titulky included), je v něm nejbizarnější barbar na světě a filmy Davida Lynche, Wese Andersona nebo Jareda Harrise vedle něj vypadají jako něco, u čeho by průměrný fanoušek Ulice klidně mohl strávit páteční večer. Užijte si to.

Kolekce týdne
V listopadu loňského roku se stala taková nepříjemná věc. Chlapík, který celý život sbíral hračky Star Wars, zavraždil svou manželku, protože mu celou kolekci rozmlátila. Nejsem právník, ale věřím, že tohle je maximálně na podmínku nebo na zabavení řidičáku. A člověk by si myslel, že se ženy z téhle veselé taškařice poučí, ale vypadá to, že ne. Na webu Geekologie se totiž ozval člověk, jemuž se stalo něco podobného. Přibližně pět stovek hraček s tématem Star Wars mu totiž jeho drahá vzala, nacpala do pytlů na odpad a vyhodila. Ačkoliv se mu povedlo všechno najít a odnést domů dřív, než přijeli popeláři, některé z figurek byly zlikvidované. Takhle nějak ta škoda vypadala. Manželka údajně žije.

Hláška týdne
Sestřihů slavných hlášek už jsme tu měli několik, teď se však podíváme na klasiku, vedle které se v koutě krčí i „Hasta la vista, baby." Apokalypsa Francise Forda Coppoly je klasikou, kterou každý viděl, nebo to alespoň tvrdí, aby se ve společnosti nezesměšnil. Hláška „Miluju vůni napalmu po ránu" doslova zlidověla a v tomhle videu zjistíte, že na ní můžete narazit opravdu téměř v každém žánru.

Politik týdne
Na světě nejspíš neexistuje země, kde by byli lidé spokojeni se svými politiky. Jen v KLDR spokojení být musíte, jinak vás popraví. Přesto se občas politikům povede přijít s něčím, co jim získá pár plusových bodů. Britský premiér David Cameron nedávno navštívil Pinewood Studios a pochválil domácí filmaře za to, že se snaží přispívat kultuře. Zároveň ale dodal, že by měli být snažit se točit víc komerčně úspěšných blockbusterů namísto uměleckých filmů, na které nikdo nepřijde. Pochopitelně hned další větou pochválil u ambicióznější filmaře. Ale na druhou stranu člověk, který se nebojí vést světovou velmoc a zároveň přiznává, že má doma DVD s Armageddonem, nejspíš do kina na tříhodinová dramata o údělu bezrukých klavíristů chodit nebude.

Realita týdne
Výplach bez Star Wars je jako Arnold ve filmu bez střelných zbraní. Nudný jako kráva. Jednu várku už jste dnes dostali, ale Hvězdných válek není nikdy dost, takže tady máte nášup. Fotograf Cédric Delsaux se rozhodl nafotit pár úplně obyčejných budov, garáží, továren, skladů a stavenišť a nacpal do toho propriety z vesmíru George Lucase. A vypadá to cool.

Reklama týdne
Duncan Jones se po filmech Moon a Zdrojový kód dostal mezi režiséry, jejichž práci hodláme bedlivě sledovat. Zatím si dává od velkého filmování pauzu, ale i tak si stihl střihnout jednu dost povedenou reklamu na Virgin Money. Společnost Virgin se totiž rozhodla vstoupit i do bankovního sektoru a hodlá o tom světu dát vědět docela zajímavým způsobem.

Předtucha týdne
V roce 1991 se tehdejší ředitel společnosti Disney Jeffrey Katzenberg rozhodl napsat svým kolegům zprávu o tom, jak na tom je filmový průmysl a co se bude dít v příštích letech. A teď se ukazuje, že měl pravdu. Katzenberg mimo jiné předpověděl tři věci – konec kultu hvězd, nutnost připravit se na fakt, že ekonomické problémy světa mohou zapříčinit, že lidé přestanou chodit do kina (což dříve neplatilo) a že studia začnou točit místo deseti levných filmů jeden super drahý. A ten může klidně prodělat. Kompletní přepis jednadvacet let staré zprávy si můžete přečíst tady. Pokud vás zajímá, jak to bude s tím na letošek avizovaným koncem světa, zeptejte se Katzenberga.

Trailer týdne
Není to tak dlouho, jsme tu měli upoutávku na Vetřelce sestříhanou ve stylu traileru na Promethea. A fungovalo to parádně. Stejný režisér, stejný styl a šikovný střihač, co se mohlo pokazit? Teď tu máme následovníka, s nímž ale bylo nejspíš mnohem víc práce. Temná atmosféra filmů Ridleyho Scotta tu byla vyměněna za žvatlajícího pixarovského robota jménem VALL-I. Překvapivě dobře to ale funguje i tentokrát a na epickou sci-fi WALL-ETHEUS bychom si do kina klidně rádi zašli.

Nehoda týdne
Přiznám se, že z žijících herců, kteří se vykašlali na svou práci a užívají si zaslouženého důchodu, mi nejvíc chybí Gene Hackman. Tenhle jedenaosmdesátiletý držitel dvou Oscarů se naposledy před kamerou objevil v roce 2004 a od té doby je na hereckém odpočinku. A teď jsme o něj málem přišli. Když si vyjel na projížďku na kole, nejspíš nečekal, že skončí na nárazníku Toyoty nějaké šedesátileté řidičky. Ačkoliv Hackman skončil v nemocnici a měl údajně těžká zranění na hlavě (neměl helmu) i na těle, už je prý doma a je v pohodě. Dalo se to čekat. Člověk, co si zahrál nejdrsnějšího policajta na světě Pepka Doyla přece nemůže umřít tak, že ho přejede auto.

Duel týdne
Minule jsme po vás chtěli vědět jméno favoritky na filmovou Laru Croft. Padaly tu zajímavé návrhy, ale nejčastěji to byly Alexandra Daddario, Kate Mara, Megan Fox, Jennifer Lawrence, Odette Annabele, Mary Elizabeth Winstead nebo Mila Kunis. Rozhodně by se z nich vybírat dalo.

Tentokrát budeme hledat režiséra. Rob Marshall naznačil, že se objeví i u pátého dílu série Piráti z Karibiku. My z toho po nepříliš povedené čtyřce úplně nadšení nejsme. Zajímalo by nás, jestli by vám Marshall vyhovoval, nebo byste na jeho místě viděli raději někoho jiného. Svoje ANO či NE pište do předmětu a nezapomeňte uvést jméno náhradníka. Obyčené NE nám nestačí. 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace