Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #122 o Indym a Pinguovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kde brali inspiraci Lucas se Spielbergem? Které kino je nejhorší na světě? A jsou tučňáci nejnebezpečnější zvířata na planetě?  

Zcela vyčerpávající Výplach

Trailer týdne
Internet je plný lidí, kteří mají až příliš mnoho fantazie a volného času. Když se tyhle dvě věci zkombinují, vznikají sakra zajímavé věci. Třeba upoutávka na Lvího krále střižená ve stylu chystaného třetího Batmana. Spousta lidí by si nejspíš na The Lion King Rises ráda vyrazila do kina, bohužel v tomhle případě mají smůlu. Fanouškovské blbnutí se však bezpochyby povedlo na jedničku.

Žaloba týdne
Držitelka Oscara za drama Precious Mo'Nique mi byla tak nějak odjakživa nesympatická a když se při předávání Oscarů předvedla s řečí tak patetickou (začnětě na 1:55), že zadupala do země Statečné srdce i filmy Rolanda Emmericha, rozhodl jsem se, že budu trpělivě čekat na moment, kdy ji budu moci ve výplachu věnovat jeden sarkastický odstaveček. A je to tady. Mo'Nique se totiž rozhodla žalovat muže, který jí za skromných 22 000 dolarů měsíčně pronajímá v Georgii dům. Dům údajně smrdí po psích výkalech a moči, je tam plíseň a nefunguje brána. Problém je však v tom, že hereččina žaloba je reakcí na žalobu majitele domu, jenž po Mo'Nique chce 370 000 za to, že mu nájem pár měsíců neplatí vůbec. Holt život držitelů Oscarů není žádná sranda.

Inspirace týdne
To, že všechny čtyři filmy o Indiana Jonesovi, jsou do jisté míry pocty klasickým brakovým románům a starým dobrodružným podívaným, není žádné tajemství. Steven Spielberg a George Lucas se k tomu dobrovolně přiznali a nestydí se za to. Teď si však někdo dal tu práci a záběr po záběru porovnal Dobyvatele ztracené archy s třicítkou polozapomenutých filmů z let 1919 až 1973. Sami se tedy můžete podívat, kde Lucas se Spielbergem brali inspiraci.

Kino týdne
Tak tohle je blbý nápad. Tohle je hodně blbý nápad. Chodit dnes do kina si žádá hodně trpělivosti, člověk musí přežít šustící popcorn, otravné teenagery, kteří si myslí, že jejich komentáře jsou věcné, vtipné a někoho zajímají, půl hodiny reklamy a dost často i mizernou technickou stránku promítání. Ve městě Belleuve ve státě Washington se ale rozhodli jít ještě dál. V roce 2014 se zde otevře The Tateuchi Center a pokud byste si sem chtěli zajít na kvalitní filmový zážitek, tak se na to radši vykašlete. Majitelé chtějí přilákat do kina mladé lidi, takže bude povoleno během promítání psát SMSky a telefonovat. Jsme jen kousek od okamžiku, kdy bude speciálně najatý pracovník kina stát před plátnem a upozorňovat vždy několik vteřin před lekačkou na to, aby se lidé připravili a nevyděsili se. Do hajzlu s tím!

Horor týdne
Věc Johna Carpentera patří mezi vůbec nejatmosféričtější a nejlepší horory a ani čerstvá Věc: Počátek není úplně špatná podívaná. Sledovat partu hrdinů, jak se uprostřed ledové pustiny musí vypořádat s monstrem z vesmíru, vzájemnou nedůvěrou, zimou a strachem, je prostě pořád sakra zábavné. A teď si představte, že by tam na vás místo potvory složené z těl vašich kámošů vyskočil třeba zabijácký mutant tučňáka!

Sketchbook týdne
A ještě jednou se vrátíme k Ridleymu Scottovi a ke sci-fi. Vedle Vetřelce má za sebou neméně slavnou bombu Blade Runner, což je pecka, která je i přes své stáří stále považována za jeden z vizuálně nejzajímavějších filmů vůbec. Harrison Ford tu nahání replikanty v temném městě plném neonů, deště, špíny, obřích mrakodrapů a deprese. Vymyslet všechna ta auta, kluby, domy a vůbec všechno, co vytváří jedinečnou atmosféru, nebyla žádná legrace. Vy si teď ale můžete prohlédnout dobový sketchbook, kde uvidíte, co všechno měli Scott a jeho kolegové v hlavě.

Makeup týdne
Sam Raimi se rozhodl do prvního Spider-Mana dát jako hlavního padoucha Green Goblina. Bylo to logické, tenhle hajzlík je pravděpodobně největším a nejslavnějším nepřítelem Petera Parkera a když létá nad New Yorkem, hází okolo sebe bomby a směje se jako magor, tak mu člověk tak nějak musí malinko fandit. Maska, kterou na sobě tehdy nosil Willem Dafoe, byla však tak trošku divná a vypadala spíš jako dětská hračka než jako přilba. Teď se na internet dostaly návrhy původního makeupu, který měl Green Goblin nosit. Taky si to porovnejte sami.

Ron Burgundy týdne
Komedie Zprávař se za mořem těší kultovnímu statutu a i na MovieZone ji máme hodně rádi. Will Ferrell byl tehdy neokoukaný, drzý a zatraceně vtipný. A evidentně si to nemyslíme jen my. Slavná scéna, při které mu Christina Applegate připíše pár ne zcela vhodných vět do čtecího zařízení, se evidentně líbí i režisérům amerických televizních show.

Duel týdne
V minulém Duelu se vás KarelR ptal, který ze Sherlocků vám je sympatičtější. A vypadá to, že preferujete televizního Benedicta Cumberbatche. Robert Downey Jr. ale bojoval docela dlouho.

Dnes si dáme zase po delší době místo duelu casting. V Hollywoodu se hodně nahlas mluví o novém filmu s Larou Croft v hlavní roli. Tentokrát by však měla být mladší (a levnější), takže Angelina Jolie nepřipadá v úvahu. Napadá vás někdo?

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace