Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Potterovi k menším filmům?


ikona
Mr. Hlad
harry potter
David Yates vymění kouzelníka za mladou novinářku 

Ať už si o posledních dílech Harryho Pottera myslíte cokoliv, fakt je ten, že vydělaly obrovské peníze a David Yates si díky tomu může v Hollywoodu dělat, co se mu zlíbí. V minulosti jsme psali o tom, že by mohl točit adaptaci seriálu Dr. Who nebo knihy Stephena Kinga Svědectví. Yates moc dobře ví, že jeho jméno má teď zvuk, na druhou stranu krom Harryho Pottera ještě nic zásadního nepředvedl, takže jeho příští film bude pro jeho kariéru možná ještě důležitější než čarování v Bradavicích. Teď to vypadá, že by měl zasednout za kameru dramatu Your Voice in My Head.

Půjde o adaptaci autobiografické knihy Emmy Forrest, jejíž hrdinkou je dvaadvacetiletá novinářka, která zjišťuje, že je na pokraji nervového zhroucení a prakticky není schopná přežít samotu. Pomoc jí nabídne až optimisticky naladěný psychiatr. Emma si dá díky němu život do pořádku, začne navazovat vztahy s lidmi a svět najednou vypadá lépe. Tedy až do okamžiku, kdy psychiatr zemře a všechno se zase začne vracet do starých kolejí. Teprve tehdy Emmě dojde, že s tím musí něco udělat sama. Kniha Your Voice in My Head je popisována jako moderní pohádkový příběh o lásce, životních trápeních a ztrátách důležitých lidí. A nezní to zdaleka tak zajímavě jako Dr. Who nebo Svědectví. Snad David Yates ví, co dělá. Další ubulená romance je totiž to poslední, co svět potřebuje a kariéry se díky takovým filmům moc často dopředu neposouvají.

Vytáhni v hospodě: Než David Yates zasedl za kameru u Harryho Pottera a Fénixova řádu, byli mezi adepty na režii třeba i indická režisérka Mira Nair nebo tvůrce Amélie z Montmartru Jean-Pierre Jeunet. Oba ale odmítli.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace