Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #120 o Cruisovi a diktátorech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Umí Tom Cruise běhat? Co říká svět na smrt severokorejského diktátora? A jak dopadl pirát zodpovědný za únik kopie Wolverina?  

Těsně povánoční výplach

Spěch týdne
Vánoce jsou čas klidu a míru, nebo alespoň tak je v příručkách popisují. Teoreticky by měl člověk celý den sedět před televizí, čumět na pohádky a Sám doma a maximálně se čas od času odvalit do kuchyně pro nový talíř cukroví. Tom Cruise na to ale kašle. Ve svých filmech si totiž rád zaběhá a je mu celkem jedno, jestli utíká před vybuchujícím Kremlem nebo se snaží dohonit své kolegy, kteří míří do smrtící pasti. Cruisovi by taky možná prospělo, kdyby někdy malinko vypustil.

Nákup týdne
Když je člověk milionář, má víc problémů, než si obyčejní lidé vůbec dokáží představit. Je sakra velký problém koupit si něco, co už nemáte a udělat si radost. Kouzelník David Copperfield se nejspíš už dostal do fáze, že si jednoduše kupuje věci pro srandu, ať už jde o jakoukoliv hovadinu. Teď se mu třeba podařilo koupit Oscara, kterého dostal Orson Welles za scénář Občana Kanea. Mimochodem je to jediný Oscar, putoval k tvůrcům tohoto legendárního filmu. Copperfield za něj dal 861 542 dolarů.

Vyhazov týdne
Čím dál tím častěji obsazovaný a obvykle hodně zábavný komik Bill Hader se přiznal, že v minulosti pracoval jako prodavač lístků v kině. A byl to přesně ten typ prodavače, kterého se nevyplatí naštvat, což zjistila i parta drzých holek, jimž Hader v roce 1997 u pokladny řekl, že v Titanicu se loď na konci potopí, Leonardo DiCaprio umře a že ta stará paní na začátku je Kate Winslet a na konci vyhodí do vody náhrdelník. Tudíž – neštvěte lidi za kasou, můžou vám to vrátit. Hadera sice tahle věc stála práci a prý ho hned mrzelo, že holkám film zkazil, ale co už. Pořádek musí být!

Santa týdne
Ty nejvíce znepokojující tradice spojené se Santou Clausem k nám ještě zatím naštěstí nepronikly. Sám otcem nejsem, ale nevím, jak bych se tvářil na to, že moje dcera či syn sedí na koleni podivného chlupatého obézního důchodce a vykládá mu o svých tajných přáních. Každopádně pokud tím důchodcem bude Matt Damon, může to nakonec dopadnout docela zajímavě. Tenhle Santa má totiž dost jasnou představu o tom, co by děti měly dostat pod stromeček. Respektive v santovském případě do fusekle na krbu.

Kriminálník týdne
Když se do kin chystala sólovka Wolverina, byli tvůrci nepříjemně překvapeni tím, že se pár týdnů před oficiální premiérou objevil na internetu rip s nedodělanými triky. Výsledné tržby to nijak zvlášť neovlivnilo, ale rozhodně to nikomu moc velkou radost neudělalo. Foxové tehdy tvrdili, že si člověka zodpovědného za únik nehotové kopie najdou a pořádně podají. A nekecali. S pomocí FBI nakonec dostali devětačtyřicetiletého Gilberta Sancheze z Bronxu, jenž si pobude rok v kriminále a dále ho čeká rok v podmínce a pár zákazů pracovat a vůbec se přibližovat k počítačům.

Ksichty týdne
Každý režisér má nějaký trademark. U Michaela Baye to je kamera otáčející se okolo herců, u Johna Woo holubice symbolizující mír a u Zdeňka Trošky hrdinové s vadou řeči. Steven Spielberg jich také pár má, možná jste si ale doteď neuvědomili, že jedním z nich je i takzvaná "Spielberg face“. Jde o hodně vykulené oči a pořádně překvapený výraz. Asi jako kdybyste pod stromečkem našli místo blučka Star Wars mrtvou kočku.

Kraťas týdne
Zombíci jsou v kurzu a to nejen ve filmu. Daří se jim i v počítačových hrách a série Left 4 Dead, v níž se čtveřice hrdinů snaží přežít ve světě ovládaném nemrtvými, si získala hodně fandů. A když má něco hodně fandů, obvykle se mezi nimi najde alespoň jeden, který ví, jak se drží kamera a může tak natočit amatérský film. Máme tu tedy kraťas ze světa, kde vás může sežrat prakticky cokoliv.

Kondolence týdne
Sasha Baron Cohen využil příležitosti, že svět opustil Kim Jong Il a rozhodl se jeho rodině kondolovat. Ovšem ne jako Cohen, ale jako alterego z chystaného filmu Diktátor. Velký vůdce Lidové republiky Wadiya jménem svých poddaných říká „:Jsem zarmoucen smrtí mého drahého přítele Kim Jong Ila. Naše myšlenky jsou teď s jeho manželkou a 813 dětmi. "K-Jo" byl skvělý vůdce, dobrý přítel a průměrný partner pro badminton. Byl to výjimečný člověk, který se snažil šířit porozumění, moudrost a uran po celém světě. Za sebe, Ahmadinejaba, Chaveze a Newta Gingriche bych rád pozval jeho syna Kim Jong Una mezi členy Osy zla."

Přehledovka týdne
Na konci roku se vždycky objevují efektní sestřihy toho nejlepšího, co jsme v minulých dvanácti měsících mohli v kinech vidět. Pár už jsme vám jich ukázali, dokud však budou dostatečně cool a efektní, budeme vám je cpát pod nos dál. A tenhle rozhodně efektní je.

Duel týdne
Minule jsme se vás ptali na to, co jste v kině promeškali a zpětně vás to mrzí. A tak nějak jsme se dostali k tomu, že snad každý má nějaký ten zásadní vroubek. A největší problémem, který vám obvykle zabránil v návštěvě kina, byl nedostatek času. Nijak překvapující.

Dnešní otázka bude jednoduchá a očekávatelná. Pochlubte se nám, co filmového jste dostali pod stromeček. A aby v tom byl pořádek, napište nám počet filmových dárků do předmětu a do textu konkrétní věci.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace