Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wachowští dotočili svůj nový film


ikona
KarelR
cloud atlaswachowski bros.
A oznamují to fotkou z placu. 

AKTUALIZOVÁNO: Níže uniklé concept-arty i s jihokorejským Soulem roku 2144, plus první fotka z filmu - korejská hvězda Bae Doona bude hrát klon.

 

Temný rytíř, Hobit, Prometheus. Nejočekávanější filmy příštího roku již nehalí žádné obří tajemství. Jistě, zatím netušíme, co přesně hodlá Nolan provést s Batmanem, a jak moc promyšlený bude polovetřelčí comeback Ridleyho Scotta. Každý ale rámcově ví, co od téhle trojice filmů čekat, a tak se těší na comicsové drama, pohádkovou fantasy nebo epickou sci-fi. Hluboko pod radarem však letí ještě jeden film, který by mohl s celým rokem 2012 výrazně zamíchat. Jmenuje se Cloud Atlas a právě ho dotočilo nevyzpytatelné duo sourozenců Wachowských.

Tvůrci Matrixu a Speed Racera na to ale tentokrát nebyli sami. Za kameru si přizvali Toma Tykwera, se kterým si spravedlivě rozdělili šest příběhů z různých období, které dohromady splétají jednu knihu. Slavný literární výtvor Davida Mitchella byl dlouho považován za nezfilmovatelný, Wachowští ale zdaleka nepatří mezi režiséry, kteří by se zalekli výzvy. A tak Cloud Atlas společně s Tykwerem ve vší tichosti zadaptovali i dopravili do střižny, kde budou komplikovanou všeobjímající story dávat dohromady.

Z monitorů tam na ně budou koukat Tom Hanks, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Halle Berry, Hugh Grant, Jim Broadbent nebo Susan Sarandon, což je jedno z nejluxusnějších obsazení, jaké nás do roka čeká v kinech. Nikdo z nich se ale neobjevuje na čerstvé fotce, která oznamuje konec natáčení a zároveň obsahuje tunu pomrknutí pro knihy znalé filmové fanoušky. Když totiž odhlédnete od ústředního piána, u něhož stojí Tom Tykwer, Lana Wachowská (první oficiální fotka po operaci?) a Andy Wachowski, spatříte mimo Mitchella (sedí za režiséry) a pár producentů především dobře známé předměty z knihy.

Příběhu znalí si už určitě pořádají hádací soutěž, my ostatní se s tmavě zeleným Broukem a podivnými sochami seznámíme až v druhé polovině příštího roku. A už teď je zcela jasné, že v jednom z nejambicióznějších filmů posledních let.

---

Vytáhni v hospodě: Možná už jste to stihli zapomenout, ale pokud všechno půjde podle plánu, začnou Wachowští na jaře točit originální akční sci-fi Jupiter Ascending. Třikrát hurá!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace