Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #119 o Batmanovi a Clintovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kde na vás může číhat Batman? Zbláznil se Clint Eastwood? Která filmová série je nejnebezpečnější? A bojíte se George Clooneyho?  

Těsně předvánoční výplach

Úvod týdne
To, že David Fincher umí točit filmy, z jejichž vizuálu si sedneme na zadek, je stará pravda. A že Trent Reznor umí dělat s hudbou věci, o nichž by si většina muzikantů mohla nechat zdát, to samé. Když ti dva spojili síly u The Social Network, byl z toho pro Reznora Oscar. Už brzy si budete moci výsledek jejich další spolupráce vychutnat u detektivky Muži, kteří nenávidí ženy a tady je malá ochutnávka z úvodních titulků. Fincherův vizuál, Reznorův zvuk, překopaný Immigrant Song od Zeppelinů a čelist na zemi.

Žebříček týdne
Každý rok se objeví žebříček největších hvězd, nejbohatších celebrit a nejhezčích žen a mužů roku. Časopis Men's Health šel ovšem tentokrát dál. Výrazně dál. Vyhlásil totiž sto nejhezčích žen všech dob. Nebudeme tu teď řešit, jak moc nesmyslný takový žebříček je a že porovnávat dejme tomu Olivii Wilde a Marilyn Monroe je celkem hovadina. Řešit budeme vítězku, jíž se stala Jennifer Aniston. Vítězství jí zajistil fakt, že je podle názoru redaktorů sexy po celou svou kariéru, je vtipná a skromná. OK. Osobně si dovolím nesouhlasit, ale zakládat na Facebooku skupinu "Jennifer Anniston není nejvíc sexy žena všech dob" rozhodně nebudu.

Výzva týdne
Že by se na české politické scéně na něčem shodla pravice s levicí, je skoro stejně pravděpodobné, jako že KarelR najde ve své lednici novou formu života. Některé party se prostě smířit nedokážou, třeba jako fanoušci Hvězdných válek a Star Treku. Jistá šance tu ale přeci jenom je. George Takei, jenž si v původním seriálovém Star Treku a v následujících filmech zahrál lodního kormidelníka Hikaru Sulu, přišel s prohlášením, které má něco do sebe a mohlo by oba znepřátelené tábory usmířit. Ne nadarmo se říká, že nepřítel mého nepřítele je můj přítel.

Prequel týdne
Mike Myers nepatří v redakci MovieZone mezi nejoblíbenější komiky a tak nějak jsme rádi, že se našel v dabování Shreka a jinak moc neotravuje. Jeho agent Austin Powers je však do značené míry klasika a Myers to ví. O tom, že by se tenhle nadržený špión z šedesátých let znovu vrátil, se čas od času mluví, tím to však zatím končí. Myers se tedy rozhodl, že když ho nechce Hollywood, zkusí to v divadle. Momentálně tedy píše scénář pro muzikálový prequel. Projekt by měl režírovat Casey Nicholaw, jenž je zodpovědný i za prý hodně povedený a dost kontroverzní muzikál The Book of Mormon od autorů South Parku. S trochou štěstí by to mohlo fungovat.

Dokument týdne
Letošní horor Věc: Počátek se nejspíš nezařadí mezi žánrovou klasiku, koukat se na něj však dalo a Carpenterovu filmu ostudu nedělá. Ačkoliv by se tomuhle kousku dala vytknout spousta věcí od nezajímavých charakterů až po nějaké ty logické kiksy, pochvalu si určitě zaslouží triky. Tom Woodruf Jr., jenž dělal třeba i na Terminátorovi, Hvězdné pěchotě nebo Vetřelcích, svojí práci rozumí a jemu i jeho spolupracovníkům se povedlo vymyslet pár opravdu povedených potvor. Tady se můžete podívat na to, jak mimozemské zrůdy vznikaly a jak se je povedlo rozhýbat.

Batman týdne
To, že v Gotham City zločin nikdy nespí, víme už dávno, a tak nikoho nepřekvapí, že Batman je v pohotovosti 24 hodin denně. Problém je, že jeho nesuperhrdinský parťák komisař Gordon je jen obyčejný člověk, který by si o víkendu rád odpočinul a v noci na rozdíl od Temného rytíře spí. Jasně, zločin nepočká, ale Batman by mohl. Alespoň, dokud se Gordon nevysprchuje.

Fotky týdne
Když je člověk slavný fotograf, nemá problém sehnat pár známých hereckých ksichtů a nafotit s nimi nějakou sérii. V The New York Times však tentokrát vymysleli sakra zajímavé téma. Vzali výrazné herecké tváře a rozhodli se udělat z nich vrahy, psychopaty, magory a vůbec lidi, které byste v parku potkat nechtěli. George Clooney, Brad Pitt, Rooney Mara, Jessica Chastain, Ryan Gosling a pár dalších nepříjemně se tvářících ksichtů čeká jen na vaše kliknutí.

Honička týdne
Tohle promo nejspíš tvůrci dramatu The Flowers of War neuvítají. Christian Bale si sice zahrál v ambiciózním a nejdražším čínském filmu všech dob, ovšem udělal si i čas na návštěvu slepého ochránce lidských práv jménem Chen Guangchen. Ten je už rok v domácím vězení a Bale se spolu s kameramanem CNN vydal na osm hodin dlouhou cestu autem, aby si s ním pokecal. Na místě na něj však nečekal nadšený hostitel, ale dost drsná a neoblomná bezpečnostní agentura, kterou nezajímalo, že před nimi stojí Batman. Číňané navíc neváhali půl hodiny nahánět Baleovo auto, ten jim však nakonec stejně zdrhnul.

Reality show týdne
Na tohle se dá říct jen jediné – "no ty vole". Clint Eastwood sice oznámil, že se vrátí k herectví a objeví se v dramatu Trouble with Curve, podle všeho ho však uvidíme i v reality show. A ne v ledajaké, údajně by mělo jít o podobně hodnotnou zábavu, jakou divákům poskytují pohledy do soukromí Kim Kardashian (doteď jsem nepochopil, co je to za paní a proč by mě měla zajímat), Paris Hilton (tady jsem to pochopil, ale nezajímá mě) a podobných bohatých a obvykle dost blbých krav. Hlavní hrdinkou zatím nepojmenované reality show má být Eastwoodova osmnáctiletá dcera Francesca, která by se ráda stala herečkou. A těšit se můžeme i na život bohatých a slavných pod lupou. Osobně doufám, že si Eastwood odnesl z natáčení Drsného Harryho tu pistoli.

Duel týdne
V minulém duelu se vás Stčko ptal, jakého herce byste nominovali na Oscara. Často padala jména jako Tom Hardy, Nick Nolte, Ryan Gosling nebo třeba Michael Fassbender. Tentokrát nás budou zajímat filmy.

Je tu konec roku, takže přichází čas bilancování. Na nejlepší filmy se vás časem také zeptáme, dnes by nás však zajímalo, kterou pecku a proč jste v kině letos vynechali a zpětně vás to mrzí. Názvy filmů piště do předmětu, do textu uveďte důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace