Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Prequel Třístovky našel svoji bohyni


ikona
KarelR
300
A jak to vypadá se scénářem? 

300: The Battle of Artemisia se snad konečně hýbe kupředu. Prequel Bitvy u Thermopyl by měl dorazit do kin až za dva roky, Warneři už se s ním ale patlají dost dlouho na to, aby měli nějaké výsledky. Casting se jim prozatím moc nedařil, jelikož Joel Edgerton (Warrior) odmítnul hlavní roli athénského generála Themistokla. Teď ale konečně ulovili první novou tvář, která dává na vědomí, že to s filmem myslejí vážně.

Bitva o Artemisium by se těžko obešla bez Artemis, a právě tu by si měla zahrát Eva Green. Víc-než-bondgirl z Casina Royale dozajista propůjčí filmu svoje půvaby a herecký talent. Její zkušenosti s odkládáním šatů v historických kulisách (najděte si na Youtube scény ze seriálového Camelotu) ale naznačují, že by mohla mít na práci i něco víc, než jen přesvědčovat krutovládce Xerxa, aby proměnil řeckou armádu v pár kulhajících chudáků. Artemis tu totiž bude nemilosrdná a zlatem pokrytá bohyně, což posouvá o level výš nejen celý film, ale i (nikterak veliké) natěšení na něj.

Adaptaci nového comicsu Franka Millera si vzali na starost Zack Snyder a Kurt Johnstad, a jeden z producentů nešetří ohledně scénáře chválou: "Ti dva odvedli znamenitou práci a napsali vysoce inteligentní a epický příběh, který stojí na vlastních nohách. Není to klasické pokračování, ale je to právě to, v co jsme doufali - originální dílo, které však nepostrádá autenticitu." V podstatě to zní jako klasická snůška producentských řečiček (Vysoce inteligentní scénář? Jasně!). Na soudy, jak se režírující Izraelec Noam Murro s látkou porve, je ale ještě hodně brzy.

Film, který se bude odehrávat paralelně s Bitvou u Thermopyl, a jiný kus Xerxovy armády se v něm porve s jinou (a větší) bandou řeckých bojovníků, tak může dopadnout jakkoliv. Už to, že ho nerežíruje Supermanem zaměstnaný Snyder, mu ale minimálně dává punc složitěji předvídatelné podívané, která může překvapit. A je fakt, že Warneři v éře po Potterech a Batmanovi nadšeně uvítají každý projekt, který jim pomůže zabodovat. Tak snad nebudou plýtvat penězi na látku, v níž nemají příliš velkou důvěru.

---

Vytáhni v hospodě: Noam Murro natočil nevýraznou indie Samotář, načež málem režíroval pátou Smrtonosnou past a skončil u další Třístovky. Zatím se mi nepodařilo vygooglit, čí přesně je bratranec.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace