Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo vyhraje Oscara za vizuální efekty?


ikona
Mr. Hlad
oscar
Akademie zvolila patnáctku filmů, které se porvou o plešouna 

Na nominace na Oscary si ještě chvilku počkáme a než se potenciální vítězové dostanou i do našich kin, tak to také bude chvilku trvat, akademie se však nefláká. Její členové teď dali dohromady patnáctku filmů, jež budou bojovat o Oscara v kategorii Nejlepší vizuální efekty. Najdeme tu jak epické a výpravné pecky, tak i komornější a levnější věci. Jsou tu filmy sázející na opulentní vizuál, vedle nich se však o plešouna porvou i trochu umírněnější triky pokoušející se působit co nejvíce reálně. Ale dost řečí, patnáctka filmů je následující:

Captain America: První Avenger
Kovbojové a vetřelci
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
Hugo a jeho velký objev
Mission Impossible - Ghost Protocol
Ocelová pěst
Zrození planety opic
Sherlock Holmes: Hra stínů
Sucker Punch
Super 8
Thor
Transformers 3
Strom života
X-Men: První třída

Začátkem ledna by se z téhle patnáctky mělo vybrat deset filmů, jejichž autoři dostanou za úkol sestříhat co nejefektnější desetiminutovky, z nichž padnou na zadek všichni členové akademie. Ti se na sestřihy podívají devatenáctého ledna a o pět dní později se oficiálně vyhlásí nominace. Rozhodně je z čeho vybírat a bude zajímavé sledovat, jestli zaujmou víc šílenosti typu Sucker Punch, nebo uspějí elegantní a méně "násilné" efekty ve Zrození planety opic či Stromu života.

Vytáhni v hospodě: Nejvíc oscarových nominací v kategorii Nejlepší vizuální efekty má Dennis Muren. O Oscara bojoval patnáctkrát a osmkrát vyhrál. Pracoval třeba na Star Wars, Indym, druhém Terminátorovi nebo Jurském parku. Zvítězit může i tentokrát se Super 8.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace