Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Brouky čeká další nakládačka!


ikona
Mr. Hlad
paul verhoeven
Vrátí se Hvězdná pěchota? A nebo nastoupí do služby nová generace? 

Paul Verhoeven má za sebou hned několik kultovních a až legendárních filmů, s Hollywoodem se však před časem rozloučil. Ten na něj však nezapomněl. Příští rok uvidíme novou verzi Total Recall, kde Arnolda Schwarzeneggera nahradí Colin Farrell a za kamerou bude sedět tvůrce Underworldů a poslední Smrtonosné pasti Len Wiseman. Už docela dlouho se mluví i o předělávce RoboCopa, kterého by do kin mohl vrátit talentovaný José Padilha a rád by v hlavní roli viděl Michaela Fassbendera. Teď došlo na Hvězdnou pěchotu. Adaptace slavné knihy R. A. Heinleina z roku 1997 je i po čtrnácti letech parádní podívaná, která kombinuje mizerné herce, brutální násilí, samoúčelnou nahotu, chytrou satiru a atmosféru nejdrsnějšího válečného pekla s Beverly Hills 90210. Něčemu takovému se odolává jen těžko. A Hollywood to ví.

Teď se začalo šeptat o nové verzi. Tu by měli napsat Edward Miller a Zack Stentz, jež mají na svědomí letošního Thora a X-Men: První třídu. Velkofilmy tedy zvládají, ovšem šance, že by se rozhodli pro podobně úchylný přístup jako Verhoeven, je nejspíš dost malá. Jak by nová Hvězdná pěchota měla vypadat, to netušíme, každopádně když nějaký režisér dostane sto milionů a scénář o válce lidstva proti obřím broukům, nejspíš z toho konverzační drama nebude. Teď záleží na tom, jestli se Miller se Stentzem rozhodnou vyslat do boje celé armády ve stylu Verhoevena, nebo se budou držet spíš knižní předlohy, v níž válčili lidé v obřích bojových oblecích. No a celé to každopádně může zkomplikovat i fakt, že se na příští rok chystá po dvou dvd sequelech k původnímu filmu i animovaná čtyřka. Uvidíme, jak to dopadne, každopádně další kolo téhle meziplanetární řežby bychom si nechali líbit.

-----

Vytáhni v hospodě: James Cameron se ve svých Vetřelcích nechal Hvězdnou pěchotou hodně inspirovat. Nakladač, ve kterém si to Ripleyová rozdá s královnou, vychází z Heinleinova popisu bojového obleku a do filmu se dostalo i pár frází z knihy. Herci si navíc před natáčením Hvězdnou pěchotu museli na Cameronovu žádost přečíst.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace