Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Harrison Ford opět ve sci-fi?


ikona
KarelR
harrison ford
Zlomí herecká star smolnou sérii? 

Safra, už by to chtělo comeback se vším všudy. Harrison Ford má poslední dobou takovou smůlu, že by to snad položilo na lopatky i Hana Sola. Herecké legenda sice vydělala balík se čtvrtým Indym a v Hezkém vstávání předvedla, že ještě dokáže vládnout plátnu. Celou uplynulou dekádu ale jinak strávila v nepovedených propadácích, čemuž nasadili korunu letošní Kovbojové a vetřelci. Nepovedený mix sci-fi a westernu měl být právě oním návratem na výsluní. Místo toho ale jde o jeden z největších propadáků roku, který navíc zklamává i kvalitou. Kudy z toho ven?

Nejlépe další velkou rolí, do těch se ale Fordovi moc nechce. Nový Blade Runner se obejde bez něj, pátý Indy je přes veškeré plánování příběhu hodně daleko, a tak nezbývá než upínat oči k Ender's Game. Dalšímu z projektů Summit Entertainment, který má studiu zajistit život v potwilightovském období (premiéra se plánuje na 15. března 2013), rozhodně nechybí ambice. Jde totiž o adaptaci klasického sci-fi románu Orsona Scotta Carda (prvního z dosavadních dvanácti), jenž vypráví o válce lidstva se zlými hmyzáky z vesmíru.

Nečekejte ale další Hvězdnou pěchotu. Zájem Summitu o tuhle série osvětluje bližší pohled na děj, v jehož centru je výcviková akademie mladých pozemských velitelů. Hlavním hrdinou filmu je potom přitom jeden ze studentů (zahraje si ho Asa Butterfield ze Scorseseho Huga), který prochází tvrdými přípravami na svoje budoucí rozkazování vojenským jednotkám. A nikdo mu v tom není nápomocnější, než přísný a věčně nabručený velitel akademie, kterého by si mohl zahrát právě Ford.

Tahle role by Fordovi seděla jako ulitá (už ji mimochodem stihnul odmítnout Viggo Mortensen), je ale otázkou, zda ji bude chtít. Musel by totiž podepsat smlouvu na víc filmů, což nemá zrovna v lásce, a také by mohl požadovat daleko víc peněz, než mu budou v Summitu ochotní dát. No a pak je tu poslední detail, a to že film napsal a režíruje Gavin Hood (tři slova: X-Men Origins: Wolverine) a producentsky ho podporují Alex Kurtzman a Robert Orci. Že by se Ford podruhé svěřil do rukou lidí, kterým může poděkovat za Kovboje a vetřelce? To by musel dostat zatraceně tučný šek...

---

Vytáhni v hospodě: Harrison Ford řekl, že ho na Comic-Con dostanou jedině v poutech. Inu, stalo se.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace