Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #116 o Vetřelcích a muzikálech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Hraje Chuck Norris World of Warcraft? Umí Rocky zpívat? A jak jdem Vetřelcům bruslení?  

Výplach se vším všudy

Reklama týdne
Onlineovku World of Warcraft paří denně miliony lidí, kteří obvykle už několik měsíců neviděli denní světlo. Už dlouho se šeptá i o filmu a svět, který společnost Blizzard vymyslela, se může klidně rovnat Středozemi. WoW je prostě pojem. A teď ho hraje i Chuck Norris. Pokud byste tedy rádi dostali přes držku od muže, kterého porazil jen Bruce Lee a jenž se objeví i v The Expendables 2, není to vůbec žádný problém.

Nápad týdne
Oscaři se blíží a opět tu budeme mít jeden zásadní problém. Skoro vždycky se na nich bude dařit filmům, kde někdo dlouhou dobu umírá či trpí, brečí nebo prožívá něco hodně depresivního. Komedie tu moc šanci nemají a i když občas nějakého toho plešouna dostanou, je to spíš náhoda a obvykle ceny putují ke konzervativněji pojatým filmům. Judd Apatow teď prohlásil, že akademie dostatečně neoceňuje celý komediální žánr a humor vůbec a že by bylo fér založit jednu speciální kategorii právě pro komedie. Co vy na to?

Parodie týdne
Osobité gangsterské drama Drive patří mezi nejzajímavější filmy roku a jako takové si zaslouží i svou parodii. Ta se jmenuje Drive Thru a setkáte se v ní s bezejmenným řidičem, který vám dokáže přivést jídlo z jakéhokoliv fastfoodu. Řídí se svými pravidly a jen díky tomu v téhle smrtelně nebezpečné profesi přežívá. Jednou ale musí pravidla porušit.... Je vidět, že stačí hodně málo, aby se z temné a atmosférické upoutávky stala úsměvná fraška.

Minulost týdne
Každý má ve své minulosti nějaký ten škraloup, u kterého doufá, že se nikdy nečekaně nezjeví a nezničí mu život. Tim Burton není výjimka. Milovaný i nenáviděný režisér, hollywoodská stálice, osobitý filmař a legenda – i on musel nějak začínat. V roce 1980 pracoval pro společnost Disney a dnešní hvězda Pixaru John Lasseter natočila, jak to asi vypadalo. A zdá se, že Burton byl dost divný typ vždycky. Popravdě moc nechápu, jak mohl přežít šikanu na střední škole.

Muzikál týdne
Sylvester Stallone se sice se šestým Rockym vrátil mezi hvězdy a tenhle boxer patří mezi vůbec nejzajímavější a nejinspirativnější filmové hrdiny vůbec, na plátnech kin ho však už nejspíš neuvidíme. To ale neznamená, že by odešel do boxerského důchodu. Sylvester Stallone se totiž rozhodl produkovat muzikálovou verzi plnou písniček a tanečních vystoupení. Premiéru by měla mít v listopadu roku 2012 v Hamburgu a ano, bude v Němčině. Sly však není jediné zajímavé jméno, spoluprodukovat budou i bratři Klitchkové, kteří navíc mají za úkol naučit muzikálové herce boxovat. Kdy se dočkáme muzikálu The Expendables, zatím nevíme.

Úlet týdne
Vetřelci jsou pravděpodobně spolu s Predátorem těmi nejslavnějšími mimozemšťany, kteří vás mohou sežrat. O tom se snad nebudeme přít. Tihle zubatí kamarádi se už dostali do knih, comicsů, her, na trička a údajně se chystají založit si i politickou stranu. A nedávno se jim podařilo proniknout i do další kulturní sféry. V texaském The Old Murder House Theater (kouzelný název) se totiž objevila show Aliens on Ice. Máme tu tedy vetřelcovský muzikál na bruslích, kde hraje a zpívá několik magorů, kteří obyčejně ani moc bruslit neumí, ale už za sebou mají bruslařské adaptace filmů jako Sám doma, Návrat do budoucnosti nebo RoboCop. Tomu říkám kultura!

Casting týdne
Sehnat do filmu toho správného herce nebo herečku není sranda, obvykle to stojí hodně peněz i úsilí. Jason Segel však chtěl do Mupetů Amy Adams opravdu hodně a rozhodl se ji s pomocí žabáka Kermita oslovit tak trošku neobvyklým způsobem. Ale evidentně to fungovalo.

Vyšetřování týdne
V roce 1981 se třiačtyřicetiletá herečka Natalie Wood (West Side Story, Rebel bez příčiny) nešťastnou náhodou utopila, když byla spolu se svým manželem (také hercem) Robertem Wagnerem a Christopherem Walkenem na výletě lodí. Celé vyšetřování její smrti bylo nakonec uzavřeno s tím, že šlo o nešťastnou náhodu. Kapitán lodi Dennis Davern se však teď, po třiceti letech, přiznal, že policistům v roce 1981 lhal a že se smrtí Natalie Wood měl něco společného právě Robert Wagner. Policie se tedy rozhodla případ znovu otevřít. Pokud Davern nekecá a nakonec se z celé nehody vyklube třeba vražda, určitě o tom někdo natočí film. Hollywood si tohle hlídá.

Komentář týdne
Arnold Schwarzenegger natočil spoustu filmů a z velké části z nich se staly klasiky. Total Recall není výjimkou. Originálně pojaté a hodně drsné sci-fi Paula Verhoevena nabízí navíc několik zajímavých možností, jak celý děj interpretovat a člověk by možná tak trochu čekal, že se na DVD v komentáři od tvůrců dozví něco víc. Jak to tak ale vypadá, Arnold Schwarzenegger si komentování představuje tak, že popisuje, co se ve filmu děje. Asi pro slepé diváky.

Duel týdne
Minule se vás KarelR ptal, kterou klasiku byst rádi viděli ve 3D. Padaly tu samozřejmě logické věci, jako je třeba Impérium vrací úder, Matrix, Moulin Rouge!, Speed Racer, Indiana Jones, Pán prstenů nebo Den nezávislosti, spousta z vás je však už 3D filmy evidentně přesycena a nejspíš by vám udělalo radost, kdyby se Hollywood na třetí prostor vykašlal.

Dnes si dáme malý bratrovražedný souboj. Zajímalo by nás, jestli máte raději filmy Ridleyho Scotta nebo Tonyho Scotta. Jméno uveďte do předmětu, důvody do textu. Jako vždycky.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (44)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace