Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bournův náhradník se představuje


ikona
Mr. Hlad
bournebourne legacyjeremy renner
Jason Bourne je pryč. Komu budeme fandit teď?  

Trilogie Agent bez minulosti, Bournův mýtus a Bournovo ultimátum patří k tomu nejlepšímu, co nám thrillerový žánr v jednadvacátém století nadělil. Z Matta Damona udělala tahle série hvězdu, režisér dvojky a trojky Paul Greengrass se velmi rychle etabloval mezi filmaře, jejichž kariéru se vyplatí sledovat, a peněz tenhle zapomětlivý agent také vydělal sakra hodně. Čtvrtý díl byl tedy víceméně jistota, pak se to však začalo kazit. Greengrass i Damon nakonec odešli, avšak Bourne Legacy se dočkáme i bez nich. Za kamerou sedí scenárista předchozích dílů Tony Gilroy, jenž si i jako režisér málem sáhl na Oscara díky Michaelu Claytonovi, a v hlavní roli se objeví čím dál tím vytíženější Jeremy Renner. O čem však film bude, zatím nikdo moc nevěděl. Až doteď.

Renner se totiž rozkecal pro časopis Empire a my konečně máme trošku jasno. Měl by si zahrát Aarona Crosse, úplně novou postavu, která však prý bude Bournovi dost podobná, takže nevypočitatelný profesionál, který se dokáže vetřít na ta nejlépe střežená místa a v případě nutnosti zabije člověka holýma rukama během dvou vteřin šestnácti různými způsoby. Cross bude jedním z řady nových agentů, protože se vrací i program Treadstone, z něhož vyšel právě Bourne. To se dalo odhadovat už z toho, že se údajně vrátí i Bournův "tvůrce" Albert Hirsh, jehož si ve trojce zahrál Albert Finney. Obnovený Treadstone bude mimochodem disponovat větším množstvím agentů a podle Rennera bychom se měli dočkat hodně podobného stylu jako v předchozích filmech, jen to celé bude výrazně větší a výpravnější, ale pořád si film prý zachová ducha předchozích dílů. Co bude cílem organizace a Aarona Crosse však zjistíme nejspíš až z trailerů. Ovšem když si ke Gilroyovi, Rennerovi a Finneymu přidáme ještě Edwarda Nortona, Rachel Weisz nebo Oscara Isaaca, nejspíš bychom byli na film zvědaví, i kdyby tam tahle parta dvě hodiny hrála kuličky. Do českých kin dorazí Aaron Cross 30. srpna příštího roku.

-----

Vytáhni v hospodě: O roli Aarona Crosse byl celkem zájem. Mezi kandidáty byli mimochodem Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Michael Fassbender, Josh Hartnett, Taylor Kitsch nebo Garrett Hedlund.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace