Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

David Yates chce točit seriálovou pecku Dr. Who


ikona
st39.6
Stephen King mu po Potterovi nevoní, Dr. Who však ano. 

David Yates si poté, co jeho poslední čtyři filmy vydělaly přes čtyři miliardy, možnost volby doslova užívá. Mohl proto koketovat s adaptací románu Stephena Kinga The Stand, nakonec od ní odstoupit a začít si pohrávat s myšlenkou, že se po Harrym Potterovi pustí do dalšího britského fenoménu. Chce totiž zadaptovat televizní megahit Dr. Who.

Seriál, který na britské BBC běží téměř padesát let, se stále těší ohromné oblibě a díky svému konceptu je skoro nekonečný. Vypráví totiž o mimozešťanovi, který cestuje vesmírem i časem a oba přitom zachraňuje. Co z něj dělá nekonečný seriál, pak není ani tak možnost cestování v čase, jako spíš schopnost titulního hrdiny reinkarnovat se v případě smrti - třeba i v jiné podobě.

Yates je očividně Doktorův veliký fanoušek, navazovat na linii nastřelenou v televizních epizodách ale nehodlá. Je si moc dobře vědom, že jediný způsob, jak Dr. Who dostat na stříbrná plátna i na jiných filmových trzích, je kompletním přepsáním příběhu a samozřejmě přeobsazením hlavního hrdiny.

I proto budou přípravy Dr. Who trvat o něco déle (Yates si prý chce nechat na pilování scénáře minimálně dva roky) a je klidně možné, že to nebude hned další Yatesův projekt. Před ním by si ještě pořád mohl střihnout gangsterku Cicero s Tomem Hardym. Dr. Who bude přespříští rok slavit padesáté výročí od prvního dílu, což si samozřejmě o velkofilm úplně říká, čert ale ví, jaké má Yates plány. Jasné je každopádně to, že pokud vznikne filmový Dr. Who, bude to pod jeho dohledem.

---

Vytáhni v hospodě: Dr. Who samozřejmě necestuje časem celých padesát let s jednou jedinou tváří (a v žádném superstroji - cestuje v modré policejní budce!). Vystřídalo se na něm rovnou jedenáct herců a mezi nimi byla i slavná jména jako Christopher Eccleston, Silvester McCoy, Colin Baker, Richard Hurndal, nebo nedávno David Tennant.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace