Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejpřeplácenější hvězdy Hollywoodu


ikona
Mr. Hlad
adam sandlerdenzel washingtonnicolas cagetom cruisevince vaughnwill ferrell
Kdo si svoje peníze zaslouží a kdo by měl změnit kariéru?  

I Hollywood je business a nikdo – ani ty největší hvězdy – si tu nemůže být jistý svou budoucností. Stačí jedno dvě zaškobrtnutí, a do smrti musí člověk dělal sidekicka Stevenu Seagalovi. Na druhou stranu když nějaký nováček natočí pár úspěšných filmů za sebou, hned se bude moci začít přehrabovat v nabídkách za miliony. Takhle to prostě chodí. Hollywood si však musí udržovat přehled, aby věděl, koho se vyplatí najmout a kdo se měl radši věnovat charitě a shánět nějaké děti v zemích třetího světa, které by mohl adoptovat. No a kdo je největším průšvihářem? Adeptů by bylo dost, ale prvenství podle žebříčku magazínu Forbes překvapivě vyšlo na Drew Barrymore. Jeden dolar investovaný do jejího platu studiím přinesl pouhých čtyřicet centů. I třeťák propadající z matiky si spočítá, že tohle nejsou dobrá čísla. Drew Barrymore má za sebou v posledních letech propadáky jako Všichni jsou v pohodě, Štěstí ve hře nebo Dál než se zdálo. Pro její kariéru nic moc pěkného.

I Eddie Murphy, jenž se umístil na druhém místě, je na tom totiž skoro sedmkrát lépe! Jeden dolar investovaný do jeho komediálního talentu se producentům vrátil v podobě 2.70 dolarů. Což však taky není žádná sláva. Murphy si zavařil filmy jako Pluto Nash, Seznamte se s Davem nebo Tak si představ, za které fasoval hodně slušné honoráře, ale do kin na ně nikdo nepřišel. Donedávna byl za ne zcela úspěšného považován Will Ferrell, jenž se však dnes producentům díky úspěchu akční komedie Benga v záloze vyplatí už třiapůlkrát.

Překvapivě ale v desítce nejpřeplácenějších herců najdeme i jména, která by člověk možná nečekal. Jeden dolar investovaný do Denzela Washingtona přinese tvůrcům 4.25 babek, Nicolas Cage jich vydělá 4.40, Adam Sandler a Vince Vaugn pracují s poměrem 1:5.20 a jeden dolar vynaložený na Toma Cruise se vrátí 6.35krát. Samozřejmě to neznamená, že tahle pětice patří mezi neúspěšné herce. Problém je v tom, že ty největší hvězdy žádají ty největší honoráře a aby se studiím vyplatily, musí vydělávat i největší peníze. Dva tři komerční průšvihy by jim tedy mohly pořádně zavařit. To se stalo třeba i Reese Witherspoon. Ta dostala solidní šek za Poznáš, až to přijde, což byl ve výsledku totální propadák, jenž stál 120 mega a celosvětově utržil necelých padesát.

Kompletní přehled:

1. Drew Barrymore: $0.40 (za $1 honoráře)
2. Eddie Murphy: $2.70
3. Will Ferrell: $3.50
4. Reese Witherspoon: $3.55
5. Denzel Washington: $4.25
6. Nicolas Cage: $4.40
7. Adam Sandler: $5.20
8. Vince Vaughn: $5.20
9. Tom Cruise: $6.35
10. Nicole Kidman: $6.70 

Ani ti nejslavnější herci a nejsledovanější celebrity tedy nemají svoje jisté. Drew Barrymore se však můžou společně smát celkem bez problémů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace