Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Opice a X-Meni se chystají na další start


ikona
Mr. Hlad
matthew vaughnx-men
Jaké novinky se udály okolo sequelů nejzajímavějších filmů letošního léta?  

Filmy X-Men: První třída a Zrození Planety opic patří bezpochyby k tomu nejlepšímu, co jsme letos v létě viděli. Parta mladých mutantů sice nevydělala tolik peněz, kolik by si tvůrci přáli, ale na druhou stranu byli chváleni snad ze všech stran. Opičák Caesar zase dokázal, že i v létě lidé zvládnou přijít na film, který je přeci jenom o malinko chytřejší než ostatní blockbustery. Každopádně obě pecky si dvojku zaslouží. A pokračování První třídy už má scénáristu. Bude jím Simon Kinberg, jež už se do x-menovského vesmíru jednou podíval a napsal milovanou i nenáviděnou trojku. Tu měl původně točit právě Matthew Vaughn, onehdy se na to však z osobních důvodů vykašlal - teď to ale vypadá, že se ti dva nakonec přeci jen sejdou. Účast Vaughna ani ostatních tvůrců nebo herců zatím Foxové nepotvrdili, bylo by však velké překvapení, kdyby se pokoušeli někoho vyměnit, když to posledně tak skvěle šlapalo.

U opičáků se také dějí zajímavé věci. Zrození Planety opic je nejvýdělečnější film roku, pokud nepočítáme pokračování zajetých sérií, kritici výsledek chválili a diváci byli také spokojeni. Ke dvojce se vrátí jak režisér Rupert Wyatt, tak scénáristická dvojice Rick Jaffa a Amanda Silver. Ti zatím neprozradili, o čem by sequel měl být, nedávno z nich však vypadlo, že mají v hlavě rozhodně víc než jedno pokračování a že bychom se měli dočkat i trošku silnějšího navázání na původní ságu. Scenáristé totiž pracují s myšlenkou, že do děje zapojí i posádku raketoplánu Icarus, o němž se ve Zrození mluvilo a ve kterém Charleton Heston přistál na Planetě opic v roce 1968. Rozhodně to bude zajímavé. Nejpodstatnější novinkou je však to, že se k sequelu upsal i Andy Serkis, jenž si Caesara zahrál. Nikoho lepšího studio stejně nesežene a moc dobře to ví. Údajně se navíc pokusí Serkise protlačit do hereckých kategorií na příštích Oscarech. Uvidíme, jak se k tomu postaví Akademie.

---

Vytáhni v hospodě: Okolo nové Planety opic se motali hodně zajímaví režiséři. Za kameru se málem postavili třeba Robert Rodriguez, Kathryn Bigelow, Pierre Morel, James McTeigue, Tomas Alfredson nebo bratři Hughesové. Z filmem však koketoval i srágorář Scott Stewart, jenž má za sebou třeba Kazatele nebo pekelnou Legii.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace