Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #112 o Hobitech a žralocích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Který herec je největší komerční eso? Kde všude můžete narazit na žraloka? A jak moc umí být naštvaný Johnny Depp?  

Téměř halloweenský Výplach

Žralok týdne
O inteligenci a logickém uvažování teenagerů v hororech nejspíš nemá nikdo příliš velké mínění. Jejich úkolem je nemyslet, chovat se idiotsky a nechat se sežrat nějakým tím monstrem nebo rozsekat na kusy dvoumetrovým magorem, co žije někde v lese v jeskyni. Nedávný hororový průšvih Noc žraloka 3D v sobě měl všechna žánrová klišé od politicky korektně složené party hrdinů, nefungujících mobilů a šílených vidláků až po originální šílenosti typu žraloků s kamerami přimontovanými na hlavě. Člověk si tedy nemůže být při koupání jistý vlastním bezpečím ani v jezeru. A teď to vypadá, že vám o krk půjde i v bazénu na zahradě.

Pracháč týdne
Jen těžko se dá posoudit, který herec nebo herečka je největší hvězdou. Rozhodně se však dá spočítat, kdo je tou nejvýdělečnější. Ačkoliv si Johnny Depp řekl za čtvrté Piráty z Karibiku o padesát mega a Tom Hanks operoval u Andělů a démonů s podobnou částkou, oba dva překvapivě zůstali za Samuelem L. Jacksonem. Ten nikdy nepatřil mezi největší hvězdy, vždycky se ale dokázal motat okolo zajímavých a hodně výdělečných projektů. Má za sebou Hvězdné války, Jurský park, Úžasňákovi a v poslední době se točil kolem úspěšných comicsovek. Podle Guinessovy knihy rekordů vydělaly filmy, v nichž se Jackson objevil, téměř sedm a půl miliardy dolarů. To už jde, ne?

Technika týdne
Je fuk, jestli patříte mezi lidi, kteří musí mít doma každou technologickou novinku, nebo pořád používáte mobil, ze kterého se musí vytahovat anténa. Jestliže byste byli rádi, aby na vás okolí koukalo jako na stoprocentního geeka a aby se vám sousedé začali vyhýbat, musíte si pořídit nový iPhone s aplikací Siri. Ta sama o sobě je celkem zajímavá, můžete s  ní plánovat schůzky a vést si kancelář a to vše jen díky hlasovým příkazům. Když si k tomu pořídíte speciální zařízení IRIS 9000 budete si moci připadat jak v klasice Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírná odysea. Doufejme, že celé zařízení bude bezpečnější než HAL 9000.

Klikař týdne
V minulém výplachu jste se mohli podívat na hodně povedené roztomilé titulky k filmu Tintinova dobrodružství, které udělal amatér James Curran. Video si našlo cestu i k Stevenu Spielbergovi. A líbilo se mu. Líbilo se mu tak, že Currana pozval na britskou premiéru filmu a rovnou ho najal pro práci na dalším filmu. Co konkrétně bude Curran dělat, zatím nikdo neřekl, ale i kdyby měl Spielbergovi shánět co nejjemnější toaleťák nebo mu umývat auto, určitě by to stálo za to.

Zadostiučinění týdne
Warwick Davis nepatří mezi nejslavnější herce, ale pokud potřebujete do svého filmu někoho, kdo měří okolo jednoho metru a zároveň to není desetileté děcko, budete jen těžko hledat někoho lepšího. Davis se v Hollywoodu pohybuje už hodně dlouho a má za sebou třeba Harryho Pottera nebo fantasy Willow. Teď spolu s Rickem Gervaisem natáčí seriál Life`s Too Short, ve kterém si zahraje sám sebe a bude se pokoušet oživit svou hereckou kariéru. Máme se prý těšit na spoustu čestných roliček i na obři filmové hvězdy. Těch hvězd, které by se s Gervaisem po jeho osobitém moderování zlatých glóbů, chtělo setkat, je totiž docela hodně. A mají mu co říct.

Kraťas týdne
Čas od času se objeví zmínka o tom, že by někdo chtěl natočit celovečerní verzi slavného animovaného seriálu Voltron. Po úspěchu Transformers to bylo celkem logické. Sci-fi o partě pilotů, kteří řídí obrovské bitevní stroje, které se mohou společně složit do gigantického bojového robota, s jehož pomocí se dá nakopat mezigalaktické zlo do řitě, zní docela lákavě. Zatím ale s filmovým Voltronem nikdo pohnout nedokázal. A tak si Alex Albrecht řekl, že zkusí natočit alespoň kraťas a docela se mu to povedlo.

Výročí týdne
Čas je relativní. Deset let se může zdát jako krátká i dlouhá doba. Jestliže takhle dlouho tvrdnete na základce, je někde problém, pokud se však člověk podívá na to, jak se v Hollywoodu točí filmy, může být občas zaskočený. Třeba tím, že v prosinci to bude deset let, co na plátna kin dorazilo Společenstvo prstenu. Časopis Empire se tedy rozhodl věnovat své prosincové číslo téhle sáze a velkému vzpomínání. Pokud se vám tohle čtení dostane do ruky, můžete se těšit na spoustu rozhovorů, exkluzivních zákulisních informací i vzpomínek. A tady máte malé lákadlo.

Animák týdne
Ačkoliv to s fantasií Tima Burtona není tak žhavé, jak si jeho největší fandové a nejspíš i on sám myslí, jeho pozice ve filmovém světě a vliv jsou nezanedbatelné. Krátký animák Gawsper z Burtona nepokrytě čerpá, dělá to ale zábavně, efektně a přesně tak dlouho, jak je potřeba. Pobaví a zmizí dřív, než můžete začít přemýšlet o tom, že kde je hranice mezi inspirací a vykrádáním. Rozhodně se ale vydařil.

Hra týdne
Rozdíl mezi hrou a filmem už pomalu odpadl, tedy samozřejmě v oblasti grafiky. Pokud se grafici a programátoři snaží a mají dostatek peněz a času, dokážou posadit na zadek i ty nejnáročnější hráče. K tomu, abychom si hry a filmy pletli, nám sice nejspíš ještě pár let zbývá, každopádně jsme na dobré cestě. Očekávané RPG The Elder Scrolls: Skyrim ale i tak pro jistotu přichází s hraným trailerem, který vypadá jako něco, na co by člověk do kina klidně vyrazil.

Duel týdne
V minulém duelu David Lynch naprosto převálcoval Larse Von Triera. Po umělcích a velkých režisérských osobnostech se opět přesuneme do domácích vod. Napište nám kolik a jaké české režiséry či režisérky sledujete a proč. Za poslední roky nám tu pár zajímavých osobností vyrostlo a situace, že by se člověk bál jít do kina na něco od domácích tvůrců, je už minulostí. Takže se nám svěřte. Číslo napište do předmětu, do textu uveďte jména a důvody.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace