Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kam se Tintin chystá na další výpravu?


ikona
Mr. Hlad
Peter Jacksonsteven spielbergtintin
Po čem bude pátrat Tintin ve svém druhém dobrodružství? A kdy se začne natáčet?  

O tom, že by Steven Spielberg a Peter Jackson rádi udělali z Tintinových dobrodružství trilogii, se ví už dlouho. Původně se počítalo s tím, že Spielberg natočí jedničku, dvojky se ujme tvůrce filmového Pána prstenů a trojka se bude řešit, až nadejde ten správný čas. Mladý reportér pátrající po pirátském pokladu se do amerických kin dostane až za pár týdnů, v Evropě však sklízí samé pochvaly, takže Peter Jackson potvrdil to, co už se dávno šeptalo – na dvojku se vrhne hned potom, co dokončí Hobita. Nebo respektive by se na ni vrhnout chtěl, protože Sony a Paramount zatím ještě oficiálně sequel nepovolili. Podle Spielberga studia čekají na komerční úspěch a hned po tom, co zjistí, že je Tintin hitem, pošlou peníze na scénář a storyboardy, aby se mohlo začít pracovat.

TRAILER TINTINOVÝCH DOBRODRUŽSTVÍ S ČESKÝM DABINGEM (Z FILMU)

Scénář ke dvojce už je ale hotový. Napsal ho Anthony Horowitz a kombinuje zápletky z comicsů 7 křišťálových koulí a Chrám slunce. Tintin a kapitán Haddock tu pátrají po původu podivné nemoci, kterou se nakazili archeologové, kteří objevili ztracenou hrobku Inků. A samozřejmě bychom se měli podívat i do Peru. Sequel by měl jít do kin pod názvem The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun. Kdy uvidíme trojku, zatím podle Spielberga nikdo moc neřeší, každopádně třetí díl bude navazovat na jedničku a opět se bude hledat poklad nedozírné ceny. Teď už musíme jen doufat, že první díl v kinech vydělá dost peněz na to, aby si zástupci studií všechno nerozmysleli. Kritiky jsou zatím velmi pozitivní, trailery nabušené a Spielbergovo jméno dostatečně slavné na to, aby do kina vyrazily celé rodiny. Neúspěch - minimálně v Evropě - by byl celkem překvapení.

---

Vytáhni v hospodě: Fakt, že Tintin je evropská comicsová legenda, potvrzuje i to, že o režii měli v minulosti zájem takoví filmaři jako Roman Polanski nebo Claude Berri. Sám Spielberg chystal hraného Tintina už v roce 1984 a počítal s Jackem Nicholsonem do role kapitána Haddocka.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace