Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další skoro-Bourne


ikona
st39.6
bourne
Universal se pustí do dalšího agenta z pera Roberta Ludluma 

Producenti v Universal Pictures vycítili, že by po novém Mission: Impossible a po částečně zrestartovaném Bourneovi (v obou mimochodem hraje Jeremy Renner) mohl stoupnout divácký zájem o tajné agenty, a tak se pustili do další adaptace bestselleru od Roberta Ludluma. Tentokrát jde o jednu z jeho posledních knih, o The Janson Directive, nebo-li Jansonův rozsudek.

Ta překvapivě nevypráví o ztrátě paměti, v jejím centru ale špičkový tajný agent zůstává. Jmenuje se Paul Janson, je to legenda tajných služeb a právě dostal za úkol zachránit miliardáře Petera Novaka ze spárů jeho únosce. Jenže záchranná operace se zvrtne a z Jansona se znenadání stane nepřítel státu, jehož začnou nahánět všechny tajné složky v čele s mladou agentkou, která je schopná předvídat téměř každý jeho krok.

Takže... další adrenalinový thriller s velikým potenciálem, jehož největší prokletí samozřejmě bude, že ho spousta lidí začne automaticky srovnávat právě s původní trilogií Bournea. Je otázkou, kdo se zhostí režie a jestli se scenáristovi podaří vystihnout klíčové prvky příběhu (scénář bude psát John Hlavin, který nedávno dopsal nejnovější Underworld), ale dá se předpokládat, že Universal vkládá do dalšího Ludluma veliké naděje, takže ho nesvěří nějakému nemehlu. Proto můžeme už teď říct, že nás nejspíš čeká velice solidní akční thriller.

---

Vytáhni v hospodě: Když Tony Gilroy adaptoval Agenta bez minulosti, Ludlumovu předlohu na Limanovu žádost vůbec nečetl a řídil se jen režisérovým námětem. I proto nemá s literární předlohou filmová série moc společného.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace