Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #110 o medvědech a Věci


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo je největší kráva v USA? Jaké zvíře točí nejlepší historické spektákly? A kteoru hvězdu můžete mít ve svém filmu?  

Výplach psaný trochu předem 

Muzikál týdne
Tenhle víkend má za mořem premiéru dlouho odkládaný a přetáčený remake hororové klasiky Věc (odpusťte si poznámky, že je to prequel, prequel remaku nebo něco podobného. Všichni víme, na čem jsme). Film nikdo moc nechválí, ale i tak dokázal něčím dobrým přispět. A tím něčím dobrým je hodně povedený kousek The Thing: The Musical. Ne jen že je to zatraceně vtipné, ale je to i sakra dobře odzpívané. A samozřejmě plné spoilerů týkajících se Carpenterova filmu, takže bacha, pokud jste jeho Věc neviděli.

Šťára týdne
Brad Pitt momentálně točí adaptaci prý dost povedené knihy World War Z, ve kterém bychom se měli dozvědět, jak se svět vyrovnává s faktem, že obyvatelé hřbitovů chodí mezi námi. Za kamerou stojí všeuměl Marc Forster, takže výsledek by mohl být zajímavý. Zajímavé je však i samotné natáčení. Policejní komando tam totiž zabavilo pětaosmdesát plně funkčních zbraní, z nichž většina byly automaty. Původně mělo jít prý o nefunkční zbraně, podle policie to však nebyla pravda. Kdo to celé zavinil, se zatím neví, každopádně při nějaké té epické akční přestřelce mohla být celkem sranda.

Kariéra týdne
Sestřihy z filmů velkých režisérů tu máme celkem pravidelně. Byl tu David Fincher, Christopher Nolan, Baz Luhrmann a další. Teď se k téhle výjimečné společnosti připojí i Ridley Scott. Pro ty, co se na MovieZone dostali omylem, připomeneme - Vetřelec, Blade Runner, Gladiátor, 1492: Dobytí ráje, Černý jestřáb sestřelen, Thelma a Louisa, Dobrý ročník, Americký gangster. To je slušná kariéra, ne?

Kráva týdne
Představte si následující – jdete do kina na film Drive a když vidíte název a víte, že ve filmu budou auta, hned si myslíte, že půjde o akční jízdu Kurýra. A pak můžete být zklamaní. Jak budete reagovat? Buď se naštvete a půjdete domů, nebo začnete číst MovieZone, abyste věděli, na co vůbec chodíte do kina. Jistá nespokojená divačka se však rozhodla zažalovat společnost FilmDistrict za to, že Drive je něco jiného než série Rychle a zběsile, takže se jí film nelíbil. Napadá mě spoustu způsobů, jak oglosovat jednání téhle pravděpodobně duševním mankem postižené dámy, ale raději dám prostor v komentářích vám. Mimochodem, to, že nespokojená divačka považuje film za rasistický a agresivní vůči židovské komunitě, nechám bez komentáře radši úplně.

Fotky týdne
Ačkoliv Hugo není zrovna naším nejočekávanějším filmem konce letošního roku, fakt, že za ním stojí Martin Scorsese, se jednoduše přehlížet nedá. Máme sice výhrady k jeho Oscarům za Skrytou identitu, ale rádi mu to promineme, protože během své kariéry natočil tolik božích filmů, že toho Oscara za něco prostě dostat musel, jinak by přestal existovat vesmír. Pokud si ty nejlepší a nejslavnější chcete připomenout trošku neobvyklým způsobem, tak tady najdete hodně zajímavé fotky, na nichž se současné herecké hvězdy stylizují do Scorseseho hrdinů. Hodně povedené.

Medvěd týdne
Sedět před televizí je prý nezdravé. Kazí to oči, ve filmech je samý sex a násilí a Ordinace v růžové zahradě může ze zdravého člověka udělat slintajícího idiota během tří epizod. Na druhou stranu ti největší tvrďáci dokáží na televizi koukat prakticky nepřetržitě a narazí tak na filmové klasiky, revoluční režisérské postupy a vůbec věci, který z obyčejného diváka mohou udělat neobyčejného filmaře. V tomhle případě hodně neobyčejného.

Potomek týdne
Někdy se děti prostě nepovedou. Dcera Laurence Fishburna se úspěšně prosadila v pornu, Alfonso Freeman se v každém svém filmu (ne že byste nějaké mohli znát) pokouší vypadat jako jeho otec a Billy Bob Thornton teď bude chodit za svou dcerkou na návštěvy do kriminálu. Dvaatřicetiletá Amanda Brumfield totiž dostala dvacet roků natvrdo, když ji soud uznal vinnou v případě týkajícím se zabití ročního dítěte, které hlídala své kamarádce. Amanda nakonec může být ráda, že z toho nakonec nebyla vražda, to už by se ven asi nepodívala.

Šance týdne
Debutovat jako filmař není žádná sranda. Člověk má v hlavě nějaký vysněný projekt, na který by potřeboval obvykle tak tři sta milionů dolarů a v hlavních rolích Arnolda, Slye ve formě ze začátku devadesátých let, a nakonec je rád, když ho někdo nechá v Hollywoodu natočit remake asijského hororu, ze kterého si všichni dělají srandu už půl roku před premiérou. Jde to ale i jinak. Produkční společnost Trigger Street Productions, která má za sebou třeba The Social Network, spojila síly s irskou whiskey Jameson a uspořádala akci s názvem Jameson First Shot. Zadání je jednoduché – pošlete scénář a pokud vyhraje, můžete točit svůj kraťas. Zázemí vám zajistí právě Trigger Street Productions a do hlavní role dostanete Kevina Spaceyho. To už jde, ne?

Bubák týdne
Tohle už je trochu starší věc, ale vůbec to nevadí, protože se nám dostala do rukou až teď a stojí za to. Jednoduše řečeno – Harry Potter vs. Záhada Blair Witch. Překvapivě to funguje zatraceně dobře a kdyby se tyhle věci děly v sedmičce místo těch utahaných emo scén ve stanu na britské louce, šel bych se svým hodnocením určitě do nadprůměru.

Duel týdne
V minulém Duelu se vás KarelR ptal, na kterou z chystaných her se nejvíc těšíte. Rozdaly si to hodně očekávané fláky, ale vítězně z toho vyšla hra Batman: Arkham City. Pokud jsem to teda dobře spočítal. Dnes se zase přesuneme k filmu a otázka bude jednoduchá a aktuální k Expendables 2. Na koho z těch tří se těšíte nejvíc? Jméno klasicky piště do předmětu a uveďte důvody do textu.

Za týden zdar.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace