Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sci-fi akčňáků není nikdy dost


ikona
KarelR
inceptionsci-fi
Kdo se snaží kráčet ve šlépějích Počátku? 

Každý další rok znamená pro kinematografii jednu věc - lepší a levnější počítačové triky, což nápadně nahrává tomu, aby nás hollywoodská studia oblažovala co největším počtem sci-fi filmů. V příštích letech nás čeká slušná zásoba nadějných projektů, mezi kterými trčí třeba Prometheus, Star Trek 2, Robopocalypse nebo nový Total Recall. Tím ale seznam zdaleka nekončí a naopak se každým dnem rozšiřuje. Kupříkladu dnešními dvěma přírůstky - Crime of the Century a Hyperdrive.

Za prvním ze zmíněných filmů bude stát reklamní režisér Dan Trachtenberg, který si získal internet i pozornost studií kraťasem Portal: No Escape. Sedmiminutový film už na síti vidělo skoro sedm milionů lidí, čehož si všimnul Universal a koupit Trachtenbergův poslední projekt. Crime of the Century by měl být heist šmrncnutý jakýmsi sci-fi zvratem, což rychle odpovídá na otázku, proč je o film takový zájem. Scenárista Dan Kunka (12 kol) a producent Chris Morgan (Rychle a zběsile 5) potom určitě dostali za úkol, aby Trachtenbergovi pomohli stvořit "něco jako další Počátek". Uvidíme, co jim z toho vyleze.

To Hyperdrive vzniká pod záštitou Paramountu a je popisován jako kříženec Pátého elementu a 48 hodin. Hrdiny téhle buddy komedie budou tvrdý polda a geekoidní autor sci-fi románů, kteří se při hledání tajuplného svědka vraždy ocitnou uprostřed mezigalaktického spiknutí. Za scénářem stojí nepříliš známé duo Morgan Jurgenson a David Daniels, ke slibné zápletce by tak mělo studio rychle nalákat pořádný režijní talent. Jinak těžko vzbudí větší důvěru a byla by velká škoda, kdyby takhle nadějný projekt někdo pohnojil.

---

Vytáhni v hospodě: Pátý element není výjimečný jen tím, že v něm hlavní hrdina nikdy nepřijde do kontaktu s hlavním záporákem. V roce 1997 šlo zároveň o nejdražší film (rozpočet 90 milionů dolarů), jaký kdy vznikl mimo Hollywood.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace