Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielbergovi roboti zase vládnou: Pěst udeřila!


ikona
Cival
tržby
O kolik míň vydělává robotické "béčko" v porovnání s Transformery? A co novinka Clooneyho a Goslinga? 

Steven Spielberg zjevně nemá robotů dost, a tak se rozhodl produkovat ještě jeden blockbuster o velkých plecháčích. Jmenuje se Ocelová pěst, charismatem ho pohání Hugh Jackman a z dálky vypadá jako takový „b tým“ Transformerů… nebo jako mix Michael Bay|Bayových robotích megafláků s Rockym.

Každopádně jde o jednu z mála ryzích popcornovek poslední třetiny roku, a proto se věřilo, že film za 110 milionů dolarů vydělá pořádné peníze. Ano, nějaké se přisypaly, ale nebyla jich kdovíjaká hromada. Zvlášť když bychom srovnávali třeba s výnosy prvního dílu zmíněných Transformerů.

SROVNÁNÍ VÍKENDOVÝCH TRŽEB OCELOVÉ PĚSTI S TRANSFORMERY A JINÝMI ROBOTY

Ocelová pěst otevřela svůj účet za 27 milionů dolarů z prvního víkendu. Slušný rozjezd ještě doplní vyšší tržby o zítřejším dni volna, díky čemuž by snímek teoreticky mohl pomrkávat po stomilionové metě. Jenže tahle laťka je hodně vysoko. Film má bohužel jen průměrné recenze, ovšem i tak se nejspíš bude jednat o nejlepší režijní počin rutinéra Shawna Levyho - diváci jsou totiž velmi spokojení, takže reálně hrozí, že budou tuhle roborubanici doporučovat svým známým a znovu na ni posílat neposedné ratolesti. Víc nám naznačí příští víkend. Spielbergovský podzim každopádně nezačal vůbec špatně…

Na stříbrné pozici se uvelebila druhá novinka týdne, a to nové politické drama George Clooneyho The Ides of March s Ryanem Goslingem. Desetimilionový otvírák je na poměry seriózní dialogové látky ucházející, přiznám se ovšem, že osobně jsem čekal trochu víc. Ne ani tak po stránce komerční, jako spíš kritické:  Recenze sice vyznívají pozitivně, ale průměrný rating 7,3/10 rozhodně neznačí, že by Clooney znovu bodoval jedním z nej filmů roku. Okolo The Ides of March moc velký humbuk není. Trochu škoda.

Zbytek žebříčku už není tak pestrý jako během rekordního září - spíš je nudně okoukaný. Pouze třetinové propady hlásí bronzový Můj přítel delfín i chválený sportovní film Moneyball (oba filmy natěsno atakují průběžných padesát mega), dobře se drží i nezávislá a zatraceně levná dramedie 50/50, v níž Seth Rogen a Joseph Gordon-Levitt čelí rakovině (celkově 17 mega, dvojnásobek rozpočtu).

Naopak diváckou přízeň rychle ztrácí pobožné drama o hrdinech všedního dne Courageous na šestém místě, stejně tak i sedmý Lví král (tuhle veleúspěšnou obnovenou premiéru už zřejmě všichni viděli) a rychle vyklízí pozice i tragický horor Dream House. Ten si s sebou bude vláčet nejen vizitku jedné z největších břeček roku, ale i pověst solidního kasovního propadáku: Film s padesátimilionovým rozpočtem totiž za mořem neutrží ani dvacet milionů.

Do desítky se vešly ještě další dva průšvihy – nezajímavá romantická komedie Co ty jsi za číslo? a směšný akčňák Bez dechu.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden jdou do kin hned dva remaky. Solidně vypadá nová verze taneční klasiky Footloose, naopak se moc nevěří prequelu/restartu/předělávce/vykrádačce hororu Věc. Diváky zkusí přitáhnou i nedbale propagovaná komedie Nadějný rok s hvězdnou čtyřkou vtipálků Owen Wilson – Jack Black – Steve Martin – Jim Parsons.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace