Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #109 o Matrixu a Cameronovi


ikona
KarelR
víkendový výplach
Jak měl vypadat sequel Batmana a Robina? Kolik hereckých poloh má Woody Allen? A proč nás nečeká konec Jacka Sparrowa? 

Vítejte u svého nejoblíbenějšího víkendového čtení.

Reklama týdne
PlayStation 3 jede. Už pár měsíců ho máme doma i já s Hladem, čímž se dovybavila celá redakce (GameZone.cz?). A tím pádem si všichni můžeme užívat novou reklamu, která sice moc nových konzolí asi neprodá, ale určitě potěší stávající majitele. A na nejednom diskuzním fóru rozpoutá debatu, kdo napočítal víc svých oblíbenců. Tak kolik jste jich našli vy?

Výmluva týdne
Nadávání na to, že se z Johnnyho Deppa stala prodejná d*vka, není v současnosti nic neobvyklého. Jedna z největších hereckých megastar teď ale poprvé promluvila o tom, proč točí pořád další a další Piráty z Karibiku. A je to přesně tak hloupý důvod, jak jsme čekali. Deppa samotného prý padesátimilionové výplaty zas tak nezajímají. Potřebuje ale peníze pro své dvě ratolesti, a tak se hodlá do pirátského kostýmu převlékat tak dlouho, dokud mu budou z disneyovské centrály posílat dostatečně velké šeky. Na jednu stranu je to vlastně pochopitelné. Na tu druhou ale musí člověk přemítat nad tím, kolik domů už každé jeho dítě má, a jak můžou u Deppů každý den snídat, obědvat i večeřet kaviár... 

Porovnávačka týdne
Není pochyb o tom, že Matrix změnil filmový svět. Otázkou ale je, čím. Bylo to originalitou? Kdepak. Jak mnozí moc dobře vědí, hlavní devizou Matrixu bylo šikovné zkombinování především asijských výmyslů, které bratři Wachowští uspořádali tak pěkně, že z toho západní publikum slintalo ještě pěkných pár let po premiéře. Tohle samozřejmě není žádný nový objev a už jste nejspíš někde slyšeli, že si Matrix půjčuje ve velkém třeba z Killera, Akiry nebo Ghost in the Shell. V následujícím šestiminutovém videu se ale můžete poprvé podívat, jak důkladně si Wachowští vytáhli to nejlepší ze svých oblíbených klasik.

Vzpomínání týdne
Patříte do monstrózní skupiny lidí, která u Batmana a Robina trpěla jako zvíře? A co teprve, kdyby ten film měl pokračování! Joel Schumacher, režisér jedné z největších comicsových zrůdností, teď právě na něj zavzpomínal. Onen film nesl pracovní název Batman Trimphant a Bruce Wayne si to v něm měl rozdat se Scarecrowem, do jehož role chtěl Schumacher obsadit čerstvě oscarového Nicolase Cage. Warneři už měli dokonce nalajnovaný příběh, ve kterém se měl Batman ve zlých vizích setkat se svými minulými protihráči (smlouva by donutila k návratu i Jacka Nicholsona!). Drtivé smetení Batmana a Robina (a fakt, že film vydělal o sto mega méně než Batman navždy), ale projekt nakonec utnulo. Schumacher přesto zůstal osobou, která prodala asi bazilion batmaních hraček (což prý byl jeden z jeho hlavních úkolů), a s Cagem se raději vrhnul do jiného filmu. A díky bohu za to, protože jejich volba padla na 8 MM.

Camea týdne
Každý asi ví, že v každém filmu Alfreda Hitchcocka uvidí Alfreda Hitchcocka. Kdo ale tuší, že v každém filmu Jamese Camerona můžete slyšet Jamese Camerona? Režisérské eso začalo s tímhle drobným pomrkáváním v době, kdy zkrátka nemělo k dispozici dostatek výrazných hlasů. A tahle tradice se potom přenesla i do jeho ostatních filmů. Najít všechna jeho camea není jednoduché, tohle video vám naštěstí výrazně ulehčí práci.

Reakce týdne
Pamatujete si den, kdy jste zjistili, že je Darth Vader Lukův otec? Tenhle zlomový moment kinematografie už dnes může zažít málokdo, protože se o Star Wars debatuje skoro všude. Pokud jsou vám ale čtyři roky a vaši rodiče jsou filmové geeci, máte pořád šanci. Zhruba stejnou jako tenhle klučina jménem Faris, na kterého při zlomovém momentu celé ságy mířila kamera. Ano, divné. Ale ve výsledku i docela roztomilé.

Chameleon týdne 
Sám Woody Allen s oblibou prohlašuje, že jeho herecký rejstřík není příliš široký. Zatímco i Clint Eastwood zvládá dvě polohy (samozřejmě s kloboukem a bez), newyorský rodák vyznává jedinou - s brýlemi. Jeho ukecaný intelektuál mu ale vydržel pěknou řádku filmů, což je důkaz toho, že někdo zkrátka umí i s málem. A kdybyste náhodou chtěli přesně vědět, s jakým málem si za posledních 30 let vystačil Woody Allen, račte kliknout na obrázek

Sextape týdne
SPOILERY! Následující video je určeno jen lidem, kteří letošní hrubozrnou komedii Ženy sobě buď viděli, nebo jsou si jistí, že do ní nikdy nepůjdou. Ve druhém případě je ale vlastně zbytečné se u téhle položky Výplachu zastavovat, protože dokonale prezentuje drsný humor, se kterým film operuje. Abych to zkrátil: Jedná se o rozšířenou scénu ze závěrečných, v níž gilmorovské zlatíčko Melissa McCarthy předvádí věci, u nichž by se každá slušná dívka řádně červenala... 

Závěr týdne
Kapitán Amerika rozhodně patří mezi nejpovedenější letošní blockbustery. Ani jemu se ale nevyhnuly drobné scenáristické kiksy, ze kterých si s radostí tropí srandu známá série videí "Jak to mělo skončit". Jeden z posledních dílů tedy patří právě tomuhle filmu, a snad každý musí uznat, že se tu neomylně míří do černého. Každopádně upozornění - video vám logicky VYSPOILERUJE konec filmu.

Duel týdne
V minulém duelu položil King Kong na lopatky Godzillu, ale bylo to těsně. Ubil ji o pouhé tři hlasy.

Dnešní duel bude opět netradiční. Rozdá si to v něm totiž pětice herních sequelů, které během příštích dvou měsíců ovládnou nejedno pařanské doupě. Takže: Kdybyste si mohli v předstihu zahrát Batman: Arkham City, Battlefield 3, Uncharted 3: Drake's Deception, Call of Duty: Modern Warfare 3 nebo Assassin's Creed: Revelations, co byste si vybrali? Na co se těšíte nejvíc a proč?

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (70)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace