Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Herní zombies sežerou stříbrná plátna


ikona
st39.6
zombie
Na začátku roku nás Dead Island oslnilo božím herním trailerem. Teď míří do kin. 

Když se na začátku roku objevil první trailer na videohru Dead Island, nezavírali okno přehrávače se spadlou čelistí pouze nadšení pařani, ale také filmoví fanoušci. Nelineárně vyprávěná ukázka totiž dokázala vzbudit větší množství emocí, než většina hororů a dramat z předchozího roku. Není tedy divu, že se na Dead Island prakticky okamžitě zaměřil také Hollywood. Únorové zprávy o tom, že už se nějaký šťastlivec dostal k právům na filmové zpracování, sice nebyly pravdivé, filmu se ale nakonec přece jen dožijeme.

Teď, po třičtvrtě roce, se totiž k oněm právům dostalo studio - konkrétně Lionsgate Films. To si od filmové adaptace slibuje přesně to, co už několik let hledá - originální příběh ve světě zombies s potenciálem silné frančízy. I na stříbrných plátnech by se měl Dead Island objevit odvyprávěný nelineárně, což by mohlo udržet diváky napnuté až do poslední minuty.

Otázkou tak zůstává, kdo se k natáčení dostane. Na obsazení ani tak záležet nebude (respektive nebude důležitý hvězdný status hlavních představitelů), bez šikovného režiséra jsou ale v Lionsgate bez šance. Studio to nikterak veliké není (i když za sebou má kvanta hitů v čele se Saw), takže se film nebude moct opřít o kdovíjak vysoký rozpočet. Což by nemusel být problém, pokud se k látce dostane někdo, kdo s penězi umí nakládat - stačí se podívat na Úsvit mrtvých Zacka Snydera (vyšel na nějakých pětadvacet milionů, nebo televizní Walking Dead. Co si budeme povídat, pořádných a opravdu dobrých zombie filmů není nikdy dost, takže bychom měli Lionsgate přát hodně štěstí.

---

Vytáhni v hospodě: Slovo "Zombie" má kořeny v jednom z afrických jazyků a znamená "fetiš". Jako nemrtvého, požírajícího svůj vlastní (živý) druh takového chudáka představil až George Romero, původně šlo o člověka pod vlivem voodoo nebo podobné moci. Tuzemskou nejznámější zombie je Helena Vondráčková.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace