Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #107 o Stathamovi a naháčích


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kolik lidí zmlátil Jason Statham? Jaké seriály milují v Rusku? A jakou veselou historku vyprávěl Nicolas Cage?  

Výplach pro nedělní pohodu

Řezník týdne
Každý přispěje kinematografii něčím jiným. Steven Spielberg tím, že točí filmy, Martin Kotík tím, že netočí filmy a Jason Statham tím, že mlátí lidi. Dělá to už deset let a nezdá se, že by ho to přestalo bavit. V současné době patří mezi jednu z mála jistot v tomhle žánru, a tak si ke svému akčnímu výročí vysloužil jeden fanouškovský sestřih, ve kterém uvidíte, koho všeho stihl seřezat nebo rovnou zabít za poslední dekádu. Není toho málo.

Rada týdne
O tom, že Oscary bude moderovat Eddie Murphy, jste si už na MovieZone přečíst mohli. Tenhle kdysi milovaný a dnes spíš trpěný herec rozhodně může příjemně překvapit, protože kdysi začínal právě jako stand-up komik a na pódiu se tedy cítí jako ryba ve vodě. Každopádně uvádět Oscary je velká zodpovědnost, a tak se mu rozhodl kolega Steve Martin poskytnout pár rad. Pokud chcete od zkušeného moderátora vědět, na čem zapracovat, jestliže to také hodláte někdy v budoucnu dotáhnout na Oscary, čtěte tady.

Knír týdne
Do filmové historie se člověk může zapsat různými způsoby. Buď může tvrdě makat několik desítek let a pak vyhrát Oscara, nebo vymyslí něco, co změní způsob natáčení, eventuelně vydělá tak obrovské peníze, že se to nedá přehlédnout a v tom nejhorším případě třeba někoho přejede autem a pak se o tom mluví taky docela dlouho. Tom Selleck se stal filmovou legendou díky svému kníru, s jehož pomocí se z něj málem stal i Indiana Jones. Kouzlo Selleckova kníru potvrzuje i tohle video. S něčím takovým pod nosem totiž vypadá cool úplně každý.

Historka týdne
Nicolas Cage nám dává pravidelně hodně důvodů k tomu, abychom se mu smáli. Vybírá si hodně divné filmy, jeho sbírka účesů je už legendární a čas od času se mezi lidi dostane i něco z jeho soukromí a to taky obvykle stojí za to. Jako třeba když při natáčení druhého Ghost Ridera řval na obsluhu bulharského baru, ať respektuje jeho oči. Teď Cage natočil s Nicole Kidman thriller Trespass o partě lumpů, kteří vezmou jako rukojmí manželský pár v jejich vlastním domě. Nicolas Cage nedávno prohlásil, že i do jeho domu se dostal nezvaný návštěvník. Nebyl to sice zloděj, ale probudit se ve dvě hodiny ráno a zjistit, že máte v ložnici cizího chlapa, který žere nanuk a na sobě nemá nic krom vaší kožené bundy, asi taky není úplně cool. 

Dokument týdne
Stanley Kubrick patří bezpochyby mezi nejlepší filmaře všech dob. Moc filmů po sobě sice nezanechal, ale i ten nejhorší bez problémů nakopává řitě 99% kouskům od ostatních režisérů. Kubrick jako člověk byl ale trochu zvláštní, publicitu také nevyhledával a vlastně se toho o něm moc neví. Teď je ale na internetu k dispozici dokument s názvem Stanley Kubrick: The Invisible Man a vy se na něj můžete podívat a zjistit, co byl vlastně tenhle génius zač.

Spoiler týdne
Za jak dlouho lze zničit člověku zážitek z padesátky filmů? Fine Brothers to zvládnou za pouhé tři minuty a to nemluví jen o filmech, které je z fleku napadnou. Tentokrát se zaměřili na animáky. Slavné, méně známé, staré i čerstvé. Ale každopádně s nimi ani s vámi nemají slitování. Další kulometná porce spoilerů tedy čeká jen na vás. Na video klikejte jen na vlastní nebezpečí.

Remake týdne
Seriál Jak jsem potkal vaši matku začal svou sedmou sérii a zdá se, že nebude poslední. Lidi mají zkrátka tuhle partu rádi. A nejen v Americe, ale i na druhé straně světa. V Rusku se však rozhodli přizpůsobit příběh trošku slovanské mentalitě a natočili si svou verzi. To, že Barney tu vypadá jako stárnoucí pedofil, je ten nejmenší problém.

Omluva týdne
Mysleli jste si, že tentokrát zvládneme Výplach bez Hvězdných válek? Ani omylem. Carrie Fisher, alias princezna Leia, se totiž ozvala s tím, že by byla ráda, kdyby se jí George Lucas omluvil za to, jakou s ní podepsal smlouvu. Carrie Fisher totiž dala svolení k tomu, aby Lucas při výrobě všech těch figurek, hrníčků a školních tašek používal i její tvář, ona z toho ovšem nemá ani cent. Díky před lety podepsané smlouvě dostává Carrie Fisher jistá procenta při každém novém uvedení filmů v kinech, ale z DVDček, blu-rayů a dalších věcí nemá nic. Teď by chtěla po Lucasovi alespoň omluvu. Tehdy nejspíš nikdo netušil, do jakého fenoménu Hvězdné války vyrostou, ale stěžovat si prakticky pětatřicet let po premiéře je možná trochu pozdě.

Titulky týdne
Pár výplachů zpátky jsme psali o tom, že vychází kniha o legendárním grafikovi Saulu Bassovi, jenž dělal třeba úvodní titulky k filmům Alfreda Hitchcocka. Teď se Bass dočkal další pocty. Ty Mattson totiž předělal úvodní titulky k seriálu Dexter tak, aby vypadaly, jako by na nic pracoval právě Saul Bass. A rozhodně se mu to povedlo.

Duel týdne
Stčko se vás minule ptal, na který z chystaných filmů Stevena Spielberga se víc těšíte a jednoznačně to vyhrála Tintinova dobrodružství.

Dnes budeme řešit Jasona Stathama. Už deset let kope první akční ligu, zatím to ale nevypadá, že by se měl vrátit ke svým nejslavnějším hrdinům. Nás by zajímalo, jestli máte Stathama raději jako Franka Martina v Kurýrovi nebo jako šíleného Cheva Cheliose v Zastav a nepřežiješ. Název série piště do předmětu, do textu uveďte důvody.

 

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace