Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zjizvená tvář pro novou generaci


ikona
KarelR
scarface
Další předělávka na obzoru? 

Opět remake klasiky? Kdepak, jenom se trochu opakuje historie. Když Universal v roce 1983 zremakeoval Zjizvenou tvář, legendární gangsterku Howarda Hawkse z roku 1932, nikomu moc do zpěvu nebylo. Naštěstí ale jen do chvíle, kdy se z filmu vyklubala minimálně stejná pecka, jakou byl originál. A kdy se drsný kubánský gangster Tony Montana stal jednou z nejcitovanějších postav filmové historie.

Co byste tedy řekli na to, kdyby do toho v Universalu praštili ještě jednou? Tak tak, Zjizvená tvář dostane další filmovou šanci, tentokrát se ale nebude kráčet přímo v remakeových šlépějích. V plánu sice je další Zjizvená tvář. Napodobování akcentu Ala Pacina ale nehrozí a film bude spíš dalším zářezem do "série", který se odprostí od zažité kostry a opět ukáže přistěhovalce a podsvětí trochu jinak.

Nová Zjizvená tvář se teprve rozjíždí, takže zatím neznáme žádná přidružená jména. Není ale od věci začít spekulovat, koho byste chtěli za kamerou a před ní, a jaký přistěhovalec a jaké město by měli hrát ve filmu prim. Minulé Zjizvené tváře přinesly Itala v Chicagu a Kubánce v Miami. Kam byste se rádi vydali příště a s kým?

-----

Vytáhni v hospodě: Zjizvená tvář z roku 1983 původně dostala "porno" rating X (zákaz vstupu do 17 let). Brian De Palma ale nakonec MPAA přesvědčil, že film závislost na kokainu zobrazuje reálně, a třetí upravený sestřih dostal eRko. Protože ale nikdo ve studiu neměl přehled o tom, který sestřih je který, De Palma neváhal a stejně do kin propašoval ten první x-kový.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace