Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Léto skončilo: Hurikán smetl slabé premiéry


ikona
Cival
tržby
Jak se dařilo akční Colombianě a novému hororu od Guillerma Del Tora? 

Počasí pokladnám amerických kin o víkendu nepřálo. Tropická bouře se stala vděčnou mediální potravou po celém světě – a logicky bránila v určitých částech východního pobřeží, aby lid chtivý kultury nabíhal houfně do multiplexů. Slabé výdělky nových filmů ale rozhodně nemají původ jen v počasí.

Koneckonců, do kina se pořád chodilo, jinak by si dlouhodobý lídr tabulek, melodrama Proti pravidlům o utlačovaných černošských hospodyňkách, nepřipsal dalších čtrnáct milionů (při propadu tržeb jen o 28%). Tenhle nenápadný hit má na kontě už 96 melounů, tedy skoro čtyřnásobek svého rozpočtu! Během tradičně slabého přelomu srpna a září mu přitom nevyvstává adekvátně mocná konkurence…

V uplynulých hodinách pohořely hned tři nové tituly. Nominálně nejlíp dopadl akční thriller Colombiana, v němž Zoe Saldana nosí velké zbraně a hraje si na Brutální Nikitu. Vzhledem k desetimilionovému otvíráku se mu čtyřnásobný rozpočet ze zámořských kin poplatit nepodaří. S ohledem na to, jak málo nyní zabírají ryzí akčňáky, je ale tenhle výsledek vlastně relativně slušný.

Rozhodně víc mohl předvést horor Nebojte se tmy, v němž se bojí Katie Holmes a Guy Pearce, čemuž se zpoza kamery chechtá producent Guillermo del Toro. Na jakési podivné chodící strašidelné potvůrky, jež mají ve filmu děsit, publikum ale příliš neslyšelo, a proto z 2760 kin přiteklo chabých 8,6 milionu. Film naštěstí stál nějakých 25 mega, takže by díky své globální srozumitelnosti neměl mít výrazné finanční potíže.

Tentokrát čtvrté Zrození Planety Opic je na tom stále lépe a lépe. Stopadesátka z Ameriky padne, celosvětových 300 mega je už pro jistotu v klidu na kontě. Tak jste se napakovali, a teď nám rychle udělejte druhý díl, holomci!

Na páté pozici debutovala ztřeštěná komedie Our Idiot Brother s Paulem Ruddem. K dispozici měla dvě a půl tisícovky kin, z nichž vytěžila jen šest milionů. Tenhle skromný výsledek ale zasazuje do trochu pozitivnějšího kontextu skutečnost, že film měl velmi úspornou kampaň a náklady na jeho výrobu nepřesáhly pět milionů dolarů. Proto snímek přes svůj slabý otvírák skončí v plusu. Navíc jde o jedinou premiéru, která sbírá alespoň lehce pozitivní recenze.

Za srágorovitým čtvrtým dílem série Spy Kids se schovává na sedmém místě jeden z největších letních megahitů, jímž jsou trochu překvapivě Šmoulové 3D: Přes metu 400 milionů dolarů celosvětově se přehoupnou úplně hravě.

Do desítky se ještě vešel superpropadák Barbar Conan, hororové komerční zklamání Noc hrůzy a chválená romantika Bláznivá, zatracená láska, v níž znovu přesvědčuje o svých hereckých kvalitách Ryan Gosling.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se o zázrak pokusí herecké hvězdy z thrilleru Dluh, blairwitchovsky stylizovaný vesmírný horor Apollo 18 a braková Noc žraloka 3D. Hodně štěstí, diváci.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace