Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #103 o mlácení a Portalu


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Umí Anne Hathaway rapovat? Kdo dostal ve filmu nejvíc po hubě? Bojí se Malcolm McDowall o život? A je Kate Winslet superhrdinka?  

Výplach bez zbytečných řečí

Film týdne
Už je to pár let, co může člověk v hospodě tvrdit, že počítačové hry se vizuálně vyrovnají filmům a necítí se u toho jako blbec. Technologie pokročila a dnes jednoduše můžeme hrát věci, které mají mnohdy k Hollywoodu blíž, než většina nezasvěcených vůbec tuší. Často se ale tyhle dva světy střetnou a obyčejně je z toho něco tak smutného jako třeba poslední Resident Evil. Krátký akční film Portal: No Escape je však trochu jiná liga. Akčně-logická hra dostala zatraceně zajímavého filmového bratříčka. A pak že to nejde!

Geekovina týdne
Asi by bylo zbytečné psát sem něco o tom, že Hvězdné války jsou fenomén a Star Wars motiv můžete najít úplně na všem, ať už na dodávkách, tričkách nebo trenclích. Teď se ale konečně objevila věc, se kterou nejen že se budete cítit jako pořádný geek a fanboy, ale využijete ji i v reálném životě. Ale nejspíš až příští rok, až zase přijdou vedra, při kterých se člověk nemůže hýbat. Můžete si totiž pořídit tyhle stylové formičky na led s motivem Hana Sola zmraženého v karbonitu. No jestli tohle není cool, tak už fakt nevím.

Vyznání týdne
Jim Carrey je sice komediální legenda, nejspíš ale tuší, že ve svém věku už toho moc nepředvede a komerčně už ho stačila mladší generace docela přejet. Přesto však díky filmům jako Ace Ventura: Zvířecí detektiv nebo Blbý a blbější zůstane komediálním bohem. Teď se rozhodl oslovit někoho z mladší generace a tím někým je překvapivě Emma Stone. Není to čistě komediantka, ale díky filmům jako Panna nebo orel, Zombieland nebo Bláznivá, ztracená láska se do první komediální ligy dostala. Co si o ní Jim Carrey myslí a co by jí udělal, kdyby byl mladší, to se dozvíte tady.

Žaloba týdne
Ne že by tvůrci nového Barbara Conana neměli dost problémů. Natočili mizerný film, kritici se jim vysmáli a diváci je ignorovali víc než keňský hokejový tým na mistrovství světa. A teď je tu další problém. Ozval se totiž Stan Lee a chce všechny zisky pro sebe. Jeho společnost Stan Lee Media měla v roce 2001 na postavu Conana práva a i když zkrachovala, podle zákona by jí stále tato práva měla patřit. Leeho bývalý právník je však nelegálně převedl na třetí osobu, díky čemuž vznikl filmový Conan. Stan Lee si vychcaně počkal na premiéru a pak oznámil, že požaduje 100% zisku. Sami jsme zvědaví, jestli k soudu vůbec dojde, když se vlastně není o co soudit.

Rap týdne
Sice si ještě pár měsíců počkáme, než se The Dark Knight Rises dostane do kin, pravděpodobně dnes ale nenajdete sledovanější film a tvůrci nového Batmana to moc dobře vědí. Občas tedy na internet unikne nějaké video ze zákulisí nebo fotka herce v kostýmu, ale už pomalu přichází čas na to, aby se o Batmanovi začalo mluvit i v jiných než ve fanouškovských kruzích. Anne Hathaway se tedy rozhodla upozornit na sebe a tím pádem i na film jedním osobitým hudebním vystoupením, kterým by si ráda udržela od těla novináře a lovce senzací. Dokážu si představit mnohem zajímavější a elegantnější způsoby jak to udělat, ale budiž. Na rapové video Anne Hathaway klikejte tady.

Rána týdne
Není nad pořádnou pecku do ksichtu. Ať je člověk sebevětší pacifista, některé problémy se jednoduše bez jisté dávky násilí řešit nedají. Dostat po tlamě v reálném životě nikoho moc nebaví, ale ve filmu je to pochopitelně sranda. Zvláť, když je rána dobře mířená a režisérem dobře natočená. Tady máte stovku největších pecek.

Magoři týdne
Malcolm McDowell si během své kariéry zahrál nepočítaně záporáků, ale jeden z nich se lidem dostal pod kůži víc než ostatní. Je jím doktor Tolian Soran z filmu Star Trek: Generations, jehož vinou zemřel kapitán James T. Kirk. McDowell se teď přiznal, že v době, kdy mělo internet jen pár lidí a přečíst si email byla práce na celé odpoledne, mu fanoušci Star Treku vyhrožovali smrtí. Nakonec se s nimi ale McDowall usmířil tím, že přijel na jeden z trekkies srazů a vyzval naštvané geeky, aby ho šli roztrhat na kusy. Evidentně nikdo nepřišel. 

Smrt týdne
V roce 2012 bychom měli vidět zajímavý hororový projekt The ABCs of Death, což bude soubor krátkých povídek, jejichž tématem je smrt (pokud možno násilná a krvavá), pod které se podepíší například tvůrci Somráka s brokárnou, brutality Srpski film nebo zajímavého Seznamu smrti. Písmeno T ale pořád zůstává volné a společnost The Alamo Drafthouse vyhlásila soutěž, ve které vítěz dostane pět tisíc dolarů na realizaci povídky právě s ohledem na tohle písmeno. A Lee Hardcastle se rozhodl vyhrát se svým filmem T is for Toilet. Chvíle klidu na záchodě budou od teď nejspíš výrazně kratší.

Hrdinka týdne
Kate Winslet má doma Oscara a platí za jednu z nejlepších hereček současnosti. A teď je ještě oficiálně hrdinka. Vyrazila si totiž na dovolenou na ostrov miliardáře Richarda Bransona (pokud dáte 38 000 dolarů za noc, můžete jet taky), ale během bouře udeřil do jednoho z domků blesk a začal požár. Bransonův syn a synovec okamžitě přispěchali lidem na pomoc, ale v tu dobu už z hořícího domu Kate Winslet tahala Bransonovu devadesátiletou matku. No snad dostala Kate Winslet alespoň slevu.

Duel týdne
Z comicsových filmů, které uvidíme v kinech příští rok, se nejvíc těšíte na The Dark Knight Rises. A to jednoznačně. Druhé místo patří The Avengers a The Amazing Spider-Man je třetí.

Dnes to nebude klasický duel, ale podíváme se na deskové hry. Ty jsou teď v Hollywoodu hodně oblíbené, příští rok se na nás chystá dvojka G. I. Joe a taky trochu šíleně vypadající Bitevní loď a ještě letos v listopadu do našich kin dorazí boxující roboti v Ocelové pěsti. Nás by zajímalo, kterou další deskovou hru byste rádi viděli zfilmovanou. Název piště do předmětu a do textu uveďte ne jenom důvody, ale i jak si to představujete. Ať to máte trochu těžší.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (38)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace