Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Přijďte na Fresh Film Fest!


ikona
Mr. Hlad
festivalfresh film fest
Na co se můžete těšit na letošním fesťáku svěžích filmů? 

Venku je takové vedro, že se člověk skoro bojí o své vlastní zdraví. Kam se ale před sluníčkem schovat? Takový kinosál je ideální řešení a pokud už jste všechny letošní blockbustery viděli, doporučujeme zkusit něco z letošního Fresh Film Festu. Festival začíná dnes a končí v neděli 28. srpna. Na programu jsou především debuty a studentské filmy, ale můžete se těšit i na pecky, které už prověřil sám čas nebo diváci v jiných zemích. Krom obou dílů Elitní jednotky je to třeba chválený horor Stake Land, trochu drsnější pohled na život a dílo Santa Clause Rare Export, hodně zábavný dokument o streetartu Banksy: Exit Through the Gift Shop, nezávislý akční film Bellflower, v němž se jezdí autem s plamenometem, drsné drama Blue Valentine s Ryanem Goslingem a Michelle Williams či chválenou domácí komedii Petra Marka Nic proti ničemu.

Promítat se bude v pražských kinech a klubech, konkrétně si můžete zajít do kina Světozor, budovy FAMU, Kina 35, do divadla Ponec, klubu Akropolis, do Polského institutu a nebo na letní scénu v Riegerových sadech. Krom výše zmíněných filmů vás čeká dalších přibližně sto padesát kousků z padesáti zemí celého světa. Na programu je i soutěž prvních a druhých filmů Fresh Generation, v sekci Theatre Optique se utkají animáky, Konfrontace nabídne soutěž hraných a dokumentárních studentských filmů a Fresh Czech se zaměří na domácí tvorbu. Zajímavým lákadlem je letos sekce Vzdor, kde najdete devět filmů z různých časových období i různých žánrů, jejichž tvůrci se rozhodli ukázat hrdiny, kteří se nehodlají jen tak smířit s tím, co se jim nelíbí.

Všechny informace o filmech i o časech projekcích najdete na webu festivalu. Přehledně v programu můžete listovat tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace