Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hanba! Víkendu propadáků "vládl" Conan


ikona
Cival
conantržby
Conan dostal fatální ránu! S ním ale i upíři a malí špioni... 

A je po nadějích! Subžánr hrdinských fantasy dostal tvrdý direkt a zas na pár let nejspíš bude mít utrum. Jen krátce trval optimismus, že bychom se mohli dočkat rozmachu hrdinských báchorek. Komerční sílu nových antických rubanic, slušné ohlasy na Solomona Kanea, permanentní zájem Hollywoodu o fantasy potterovské i tolkienovské a i mánii okolo televizní Hry o trůny zvládl zamáznout jeden jediný svalovec: Barbar Conan, jenž měl vysekat bitému subžánru místo na výsluní, naopak stojí v centru jednoho z největších propadáků roku. A to bolí.

V menší společnosti Lionsgate Films se dlouhodobě rádi pouští do ne až tak nákladné eRkové produkce pro chlapy. Sázky na Jasona Stathama končí sice většinou šul nul, ovšem Expendables jim vydělali, o hororové sérii SAW nemluvě. Víra v krev, svaly a drsnou akci se otiskla i do ideje oživit dlouho odkládanou reimaginaci Barbara Conana: Ve 3D, pořádně drsně a s celkovými náklady okolo sta milionů dolarů.

Film si s sebou od začátku táhl břímě skepse: Místo Arnolda přišel havajský atlet, na režijní stoličku neusedla hvězda, ba ani rutinér, nýbrž rovnou sračkař Marcus Nispel. Pesimismus podpořily i recenze, jejichž publikaci studio alespoň zadrželo až do nejzažší možné chvíle. Ani tak se Conanovi nepodařilo vydobýt si pozornost širokého publika a oslovil jen fantasy fanboye (krvavé upoutávky navíc musely spolehlivě odehnat všechny potenciální ženské divačky), což vedlo k zoufalému startu v kinech - 10 milionů za první víkend se rovná naprosté pohromě.

Při mizerných ohlasech totiž Momoův Conan utrží v Americe maximálně 25 milionů dolarů. Tržby ze zbytku světa budou samozřejmě lepší, protože všem hrdinským příběhům s puncem fantasy se daří na dalších kontinentech líp, ale katastrofální přijetí v Americe Conanovi rozhodně zamezí v plánech na další dobrodružství. Alespoň deset let si počkáme na další pokus, to si pište.

Katastrofálně bohužel dopadly i další novinky. Se zlou se potázal hlavně hororový remake Noc hrůzy, ve které si upírskou padoušskou roli náležitě užívá Colin Farrell. Kritici mluví o velmi svěžím počinu nejen pro teenagery, diváci ale zůstali doma. Víkendové tržby pod osm a půl milionu jsou při nasazení do 3114 kin katastrofální.

A aby té mizérie nebylo málo, vyhořela i čtverka Spy Kids. Těm to ale přejeme, protože podle traileru jde o další lobotomickou show pro nejmenší, na níž Robert Rodriguez akorát mrhá zbytky svého talentu. Úvodních 12 milionů dolarů je nejhorším výsledkem v rámci série. I když na téhle novince nebude studio bratří Weinsteinů vyloženě tratit, protože Rodriguez točí velmi levně, mohl by nám režisér po tomhle zklamání dát se svými infantilními srajdami zas na chvíli pokoj – a konečně realizovat Sin City 2 plus avizované sequely k Machete.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE SPY KIDS

Při pohromě premiér musely žebříčku dominovat milá překvápka minulých týdnů. Na první pozici se tak udrželo melodrama Proti pravidlům s 20 miliony, milované diváky (nebo spíš divačkami) a chválené recenzenty. Proti pravidlům kráčí tak trochu ve šlépějích předloňského megahitu Zrození šampióna. Zatím má tahle disneyovská trefa na kontě 71 milionů dolarů, čímž se mimochodem po deseti dnech v distribuci dostala jednoznačně do čistého zisku!

Výborně jsou na tom i Opice. O svém třetím víkendu se drží na stříbrné pozici s dalšími 16 miliony, v Americe celkově už za 133 mega a celosvětově přes čtvrtmiliardu dolarů! Takže úspěch po všech stránkách a naše velká naděje, že sequel s nějakou bitvou o „planetu opic“ dostaneme už do dvou let.

Houf neúspěšných premiér prošpikovaly dvě 3D rychlokvašky: Výrazně úspěšnější je ta, v níž se Šmoulové toulají po New Yorku. S ohledem na průběžných tři sta milionů celosvětově se nelze divit, že už byly zahájeny přípravy na výrobu dvojky. Naopak šestý díl Nezvratného osudu je dál v ohrožení, protože pětka v amerických kinech zklamává. Momentálně má na kontě jen 31 mega.

První desítku uzavírají rozpačitá akční komedie 30 Minutes or Less, solidní romantika Bláznivá, zatracená láska a ještě čtvrtá neúspěšná novinka týdne, jíž je lovestory Jeden den s Anne Hathaway. Tenhle snímek v osmnácti stovkách kin jen potvrdil svou nevýraznost a utržil chabých pět milionů dolarů.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden můžou Amíci v kinech vidět deltorovský horor Nebojte se tmy, bláznivou komedii s Paulem Ruddem Our Idiot Brother a akčňák se sexy Zoe Saldanou Colombiana. Další tři propadáky?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace