Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od Pottera k apokalyptickému Kingovi


ikona
st39.6
David Yates po Potterovi odskakuje k dalšímu bestselleru.Tentokrát s trochu temnějším tónem 

Je to jen pár dní, co si poslední Harry Potter připsal na své konto miliardu dolarů a stal se tak jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. U Warnerů díky tomu už několik nocí létají špunty od šampáňa a vesele se slaví, nesmíme ale zapomenout na fakt, že z tohoto kasovního úspěchu těží ještě někdo: David Yates. Původně televizní režisér, ve kterého nejdříve nikdo nevěřil a který výborným pátým dílem dokázal, že má na to, aby sérii dotáhl do konce, se díky kouzelníkovi s jizvou na čele stal jedním z nejúspěšnějších filmařů. Sice to není úplně fér, ale kdo jiný se může pochlubit tím, že každý z jeho posledních čtyř filmů vydělal stovky milionů dolarů?

V podobné situaci je pak scenárista Steve Kloves, i když u něho platí spíš to, že Pottera totálně zmrvil. Na to ale Hollywood nekouká, Hollywood zajímají čísla a z Klovese s Yatesem se tak staly žhavé komodity. A asi si sedli, společně si totiž vybrali další projekt, do kterého se pustí: adaptaci románu Stephena Kinga The Stand (u nás Svědectví).Knižní předloha vypráví o postapokalyptickém světě, ve kterém bylo vyhubeno uměle vyvinutým virem více než 99% obyvatelstva. Přeživší si teď musejí vybrat - buďto se přidají na stranu dobra, které ztělesňuje 108 let stará Matka Abigail, nebo na stranu zla s tváří temného Randalla Flagga. Prostě typický King.

Yates s Klovesem teď jednají o finálních verzích smluv, takže je klidně možné, že se film brzy dostane do pre-produkčního stádia. Kingovi fanoušci to můžou brát za kompenzaci nedávno zrušené Temné věže, Yatesovi fanoušci zase můžou doufat, že režisér prokáže svůj talent i mimo rámec kouzelnické série. Ze Svědectví každopádně nebude jen jeden snímek, takoví troškaři přece u Warnerů nejsou. Ostatně už televizní série v devadesátých letech dovedla knihu roztáhnout do šesti hodin a jestli je Kloves něčím známý, tak natahováním nenatažitelného. Jak jinak vysvětlit, že má poslední dvoudíl Harryho Pottera nějaké čtyři hodiny a neděje se v něm téměř vůbec nic? Ze Svědectví by se tedy brzy mohla stát hodně silná filmová značka, která částečně zalepí díru, vznikající kouzelníkovou absencí. Těšíte se? Věříte Yatesovi?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace