Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Svět u konce: Barbar Conan píše scénář


ikona
st39.6
conan
Pohádka o tom, jak se ze svalnatého barbara stal pisálek 

Konec světa se možná vykašle na termín, který mu stanovili nějací mayští křováci a přijde podstatně dříve. Jen v trochu jiné formě, než ho většina lidí čeká. Zárodky téhle zkázy jsme mohli zpozorovat už několik let zpátky. Třeba když Michael Bay točil druhé Transformers na základě improvizovaného scénáře, který ze všeho nejvíc připomínal popsané útržky ubrousků. Scenáristická stávka je scenáristická stávka. Ale může být i hůř. Třeba když scénáře místo scenáristů začnou psát obyčejní barbaři.

Což sice zní dramaticky, když si z toho člověk snaží utahovat, ale ona to zas taková hrůza nebude. Jason Momoa v nedávném rozhovoru prozradil, že už má docela jasnou představu o tom, jak by mělo vypadat pokračování nového Barbara Conana. A jelikož se neměl do toho, aby všechno převypravoval nějakému pisálkovi, rozhodl se, že scénář druhého Barbara Conana napíše sám. Ano, ten člověk, ze kterého jsme si ještě nedávno utahovali, jak tupě působí ve StarGate: Atlantis, se dal do tvorby vlastního scénáře. Dokonce ho už stačil předat do rukou producentů a čeká, jestli mu na něj kývnou.

Realizace takového literárního díla samozřejmě závisí především na tom, jak velký bude mít Barbar Conan úspěch v kinech. Pokud vydělá dost na to, aby studio uspokojil, nebude nic snazšího, než se otočit na nějakého zajímavého režiséra s už hotovým scénářem. A jestli ten Momoův alespoň za něco stojí, je velice pravděpodobné, že už nebude potřeba, aby za psací stroj usedal někdo jiný. Což by na jednu stranu mohlo být zajímavé, protože Momoa bude mít ke své postavě, která tentokrát bude opravdu jeho, podstatně blíž.

Momoa se rozpovídal o tom, že se rozpočet "prvního dílu" vměstnal do trochu jiných dispozic, než by se jemu samotnému líbilo, což je dáno mimo jiné i tím, že Conan musí soupeřit s žánrovými rivaly jako Souboj titánů. Ve druhém dílu už se ale soustředil podstatně více na mýtické postavy a monstra, což značí, že se mu mohla v hlavě vyklubat docela solidní a hlavně rozmáchlejší fantasy. Před premiérou "jedničky" jsou samozřejmě jakékoliv spekulace o dvojce nesmyslné, protože - jak je řečeno výše - její existence závisí na Conanově kasovním úspěchu. O tom, že by druhý díl měl vzniknout, se ale nějaký ten pátek šušká. Takže se možná připravte na to, že nebude z pera nikoho jiného, než Khala Droga. Ba co více. Třeba se budeme za pár let při sledování oscarového ceremoniálu divit, kde ten scénárista, přebírající zlatého plešouna, nabral takovou výšku a tolik svalové hmoty. Trochu sci-fi? Trochu moc ;).

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace