Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pátá Smrtonosná past mění režiséra


ikona
st39.6
bruce willisdie hard
Noam Murra má spoustu práce s prequelem Třístovky, k režii páté Smrtonosné pasti pouští někoho jiného 

Je to půl roku, co studio 20th Century Fox potvrdilo čtvrté pokračování akční série Smrtonosná past s Brucem Willisem v hlavní roli a na režijní sesli posadilo téměř neznámého Noama Murru. Izraelský filmař za sebou tehdá měl jen Samotáře, pár televizních projektů a reklamy na Halo: Reach, takže se pro něj samozřejmě jednalo o ohromný kariérní postup. To, že studio téměř neznámému filmaři dalo na starost tak velikou sérii, ale nebylo jediné překvapení - chvíli na to Murra dostal do vínku projekt další, konkrétně 300: Battle of Artemisia, tedy film navazující na popularitu Snyderovy Třístovky.

A je to právě prequel Třístovky, který nakonec způsobil, že se režisér musel Smrtonosné pasti vzdát. Oficiální tvrzení to svádějí na nedostatek času, je ale klidně možné, že došlo k drobné rozepři mezi režisérem a studiem, což by v případě Foxů nebylo nic překvapujícího. Murra je každopádně z kola ven a pokud už jste začali sepisovat dopis s návrhy jiných filmařů a hledat adresu do 20th Century Fox, rychle s tím přestaňte. Studio už si náhradu našlo.

Nabídku poslalo Johnu Mooreovi, člověku zodpovědnému za Maxe Paynea, Let Fénixe, Satan přichází, nebo Za nepřátelskou linií, což jsou všechno průměrné až slabé filmy. Pravda - to, že Moore nabídku dostal, ještě nemusí nic znamenat, režisér totiž může odmítnout. Jenže to by musel být padlý na hlavu a pár dní ujíždět na hodně silných drogách, takže je velice pravděpodobné, že se Moore páté Smrtonosné pasti opravdu ujme. Což je hodně špatná zpráva. UPDATE: Mnohem lepší by bylo, kdyby se filmu ujal někdo z dalších potenciálních kandidátů - jména Joe Cornish (Attack the Block), Justin Lin (Rychle a zběsile 5) i Nicolas Winding Refn (Drive a trilogie Pusher) zní líp.

Zároveň s jeho jménem se objevily první podrobnosti o příběhu, který potvrzuje nedávnou Willisovu spekulaci, že se měřítko filmů stále rozšiřuje - jestliže v jedničce John McClane zachraňoval budovu, pak letiště, následovně celé město a ve čtyřce rovnou celé Spojené státy, je docela logické, že bude v pátém dílu zachraňovat rovnou celou planetu, nebo se alespoň zúčastní mezinárodního konfliktu. Pravda, tahle teorie je trochu děravá, protože by v šestce muselo dojít na sluneční soustavu (i když ... pokud může Machete, proč by nemohl McClane?;), ale Willis měl nakonec pravdu.

Pátá Smrtonosná past donutí Johna McClanea spolu s jeho synem bojovat s ruskými bojovými jednotkami, se kterými se dostal do drobného konfliktu. Není to samozřejmě moc dobré vodítko, ale lepší drobný náznak příběhu, než nic. Nejžhavějším tématem teď každopádně bude jméno režiséra. Pokud Moore nabídku přijme, co na to budete říkat?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (28)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace