Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #99 o Supermanovi a burgerech


ikona
st39.6
Superdrahé vystřihané scény, digitální efekty a pojízdný fastfood 

Před stovkou je devětadevadesátka, víte?

Otvírák týdne

Singerův Superman se vrací vyšel na víc jak čtvrt miliardy a celosvětově neutržil ani dvojnásobek. Warneří z toho nebyli moc nadšení, protože předpokládali podstatně větší úspěch. Jak jinak si odůvodnit, že po trikové stránce ohromně náročnou otevírací scénu, ve které Superman zkoumá trosky své rodné planety, nejdříve kompletně dodělali a pak ... jí vystřihli. Takhle se utrácejí prachy! Deset milionů dolarů proletělo oknem. A co je na tom nejvtipnější? Že je celá tahle alternativní otevíračka neskutečně nudná a doslova o ničem.

To je burger týdne, napsala

Máte podnikatelské nutkání a chtěli byste si udělat pojízdný fast-food? Jíst se bude vždycky a jakožto mobilní jídlena možná ujedete i daňovým úředníkům, takže to nebude vůbec špatný nápad, jak si trochu přivydělat. Jakožto správný filmový fanoušek ale musíte svou novou auto-jídelnu pojmenovat pořádně geekovsky. Kdyby vás nic nenapadalo, FilmDrunk má několik vtipných doporučení, třeba jako Grillenium Falcon. Napadají vás nějaké české alternativy?

Učebnice týdne

Zajímáte se o digitální efekty ve filmech? Jelikož jste na filmové stránce a mezi vaše nejoblíbenější filmy poslední dekády se bude řadit Pán prstenů, Avatar, nebo třeba Matrix, je dost pravděpodobné, že ano. Tak se mrkněte na tenhle krátký úvod do jejich historie. Každý, kdo se o film zajímá trochu hlouběji, už samozřejmě všechny zmiňované filmy nejen zná, ale asi je bude mít i nakoukané, ale dvacetiminutovka, která je všechny shrne, je příjemné pokoukání, které kazí akorát apatický audiokomentář.

Interview týdne

Není to poprvé, co se Jon Favreau do výplachu dostal díky svým skvělým rozhovorů s herci z Kovbojů a vetřelců. A není divu. Jsou totiž ... skvělé. Tentokrát se na křesílko proti režisérovi posadil sám Daniel Craig, tedy představitel hlavní role, a během nějakých patnácti minut rozebrali, jak se Craig k filmu dostal, nebo jaká byla spolupráce s Harrisonem Fordem. Na YouTube kanálu pak máte všechna interview pohromadě. Jsou jich kvanta a za váš čas stojí všechna.

Hra o pozadí týdne

Že se v různém množství klíčuje jak ve filmové, tak v televizní produkci, ví snad každý, málokdo je to ale schopný spozorovat. Tohle umění se dostalo to takového stádia, že je téměř nerozpoznatelné od klasických lokací. Jedním z mnoha důkazů budiž tohle video, které dává nahlédnout do počítačů digitálních mágů, kteří mají na starost letošní seriálový hit Hra o trůny. Které scény jsou skutečné a které byly dodělány až v počítačích? Občas je to do očí bijící, jindy ale budete překvapeni.

Znovushledání týdne

Je to už sakra dlouho, co spolu naposledy nastartovali Millenium Falcon a jako pašeráci unikali radarům Impéria. Teď se po několika desítkách let setkali znovu: Han Solo a Žvejkal. A zdá se, že už si ani zdaleka nerozumí tak, jako za mlada. Han Solo už si totiž sehnal jinou wookie-služku a Žvejkal tak bude muset uvolnit místo Jamesi Bondovi. Zdá se, že tímto dnem skončilo jedno velké přátelství ...

Vystřižená scéna týdne

Když skončil seriálový fenomén Ztraceni, ponechal spoustě fanoušků hořkou příchuť na jazyku. Tak takhle že to měli tvůrci promyšlené? Člověku se tomu moc nechtělo věřit, proto na letošní Comic Con Damon Lindelof a Carlton Cuse dorazili s vystřiženou scénou, která dokazuje, že opravdu měli všechno v plánu už během první série. Že je scéna spoileroidní, snad není třeba podotýkat, takže opatrně s ní ;).

Doják týdne

Už jste někdy přemýšleli nad tím, který film by vás mohl rozplakat nejvíce? Zapomeňte na mrznoucího DiCapria, padajícího Gandalfa nebo umírajícího Marleyho. Američtí vědci po letech výzkumu, s nímž se pokoušeli zjistit, jaký vliv mají emoce na naše choutky nakupovat, zjistili, že největší emoce v lidech probouzí třicet let staré sportovní drama Šampion s Jonem Voightem, konkrétně scéna z konce filmu. Pokud máte chuť uronit pár hektolitrů slz, můžete se na ní na vlastní nebezpečí mrknout, ale samozřejmě musíte počítat s tím, že vám vyspoileruje celý film.

Duel týdne

Minulý týden v hororovém duelu docela jednoznačně zvítězilo Saw. Dneska se vás zeptáme v souvislosti s anketou AskMen, ve které tázaní odpověděli, že kdyby si mohli vybrat, kterým superhrdinou být, byl by to buď Superman, nebo Batman. Tak se zeptáme i vás. Nejedná se o klasický boj, takže nechceme vědět, kdo by zvítězil v duelu muže proti muži. Prostě nás zajímá, kterým ze superhrdinů byste chtěli být více. Superman, nebo Batman?

 

Za týden sto.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (74)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace